Sari la conținut

Grădiniţele de vară „Salvaţi Copiii” oferă educație copiilor defavorizați

gradinitele-de-vara-salvati-copiii-ofera-educatie-copiilor-din-comunitati-defavorizate

  Peste 600 de copii din comunităţi defavorizate din Bucureşti şi 20 de judeţe, inclusiv Braşovul, beneficiază de educaţie preşcolară la grădiniţele estivale deschise, din această săptămână, de organizaţia Salvaţi Copiii.


   Cele 30 de grupe de grădiniţă estivală funcţionează în perioada 10 iulie - 2 septembrie 2017, pentru a facilita creşterea accesului la educație și şcoală, dar şi pentru a preveni abandonul şcolar pe termen lung al copiilor proveniţi din medii vulnerabile socio-economic.

În programul grădiniţelor estivale vor primi suport 600 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6/7 ani, care nu au mai fost înscrişi în sistemul educaţional sau care au avut o frecvenţă sporadică în anul şcolar 2016-2017.

„Cu cât mai devreme un copil este integrat în sistemul de educaţie, alături de cei de vârsta lui, cu atât integrarea socială şi performanţele vor fi mai uşor de obţinut. Un copil vulnerabilizat din cauze care privesc statutul socio-economic are îngrădit accesul la educaţie de calitate, iar acest fapt se converteşte în sărăcia educaţională care tinde să se perpetueze de la o generaţie la alta. Decalajele sociale sunt o realitate îngrijorătoare, mai ales atunci când vorbim despre copii, dar prin educaţie ele pot fi corectate şi depăşite", a declarat preşedintele executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Pentru cei mai mulți copii, grădinița reprezintă primul contact cu restul lumii, cu universul extrafamilial, cea mai bună ocazie de a învăța să socializeze și să se pregătească emoțional, social și cognitiv pentru restul vieții. Din nefericire, nu toți micuții au această șansă, și niciodată din vina lor.

Mai multe detalii se pot afla pe https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania/.

Comentarii

Ultimă oră