Sari la conținut

Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, a anunţat că aceştia ar putea declanşa greva generală în ziua în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea salarizării.
Discuţii cu sindicaliştii. Oprescu s-a întâlnit ieri cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, la sediul Ministerului Finanţelor. „Este normal ca oamenii să reacţioneze faţă de o imoralitate şi o inechitate. Se ştie că această categorie de funcţionari publici, care beneficia de stimulente, avea un salariu de bază mult mai mic decât ceilalţi”, a mai spus Oprescu. Sindicaliştii din administraţie s-au întâlnit ieri şi cu ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu. „Considerăm creşterea salariilor în 2011 cu un procent de 15 la sută o variantă de lucru”, a declarat după întâlnire Ialomiţianu


Băsescu nu acceptă stimulentele

Tot ieri, după discuţiile dintre oficialităţi şi sindicalişti, preşedintele Băsescu a retrimis Parlamentului Legea de aprobare a OUG 1/2010 privind stimulentele, apreciind că unele prevederi din actul normativ creează discriminări în rândul salariaţilor din administraţia publică, încălcând în mod vădit principiile salarizării unitare în sistemul bugetar.

Comentarii

Ultimă oră