Sari la conținut
greva-japoneza-in-oficiile-postale

Angajaţii oficiilor poştale din judeţ au purtat banderole albe în semn de protest. Printre revendicările salariaţilor Poştei se numără şi scăderea continuă a cifrei de afaceri a Poştei, salariile mici, diminuarea normelor de lucru, dar şi intenţia companiei de modificare a contractului colectiv de muncă valabil până în 2018.
Greva japoneză a început încă de la primele ore ale dimineţii, aşa cum anunţaseră liderii din cadrul Sindicatului Lucrătorilor Poştei Române (SLPR), filiala Braşov.
Printre revendicările angajaţilor Poştei se numără şi cea legată de salarii, care nu au mai fost mărite din 2010, practic 80% din personal câştigând între 1100 şi 1200 de lei, intenţia companiei de modificare a contractului colectiv de muncă valabil până în 2018, dar şi diminuarea normelor de lucru. Dacă revendicările nu vor fi rezolvate, liderii de sindicat din toată ţara au planuri noi. „Din data de 19 mai, liderii de sindicat vor intra în greva foamei la București” a declarat Ştefania Butunoiu, preşedinte SLPR Brașov.
În 11 mai, la Bucureşti a avut loc un miting la care au participat aproape 3500 de angajaţi ai Poştei Române, printre care şi câteva zeci de salariaţi din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră