Sari la conținut
greva-japoneza-in-primarii

Salariaţii din mai multe primării din judeţul Braşov, inclusiv din cea a municipiului reşedinţă de judeţ, sunt astăzi în grevă japoneză.

Potrivit unui comunicat al mai multor sindicate ale funcţionarilor publici, nemulţumirea principală a salariaţilor este legată de modul în care se desfășoară dezbaterile publice, în Comisia de muncă, familie şi protecţie socială din Senat, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Astfel, astăzi funcţionarii din mai multe primării din judeţ, printre care cei din Codlea, Râşnov, Bran sau Bod, lucrează cu banderolă albă.

De asemenea, în grevă sunt salariaţii din Primăria Municipiului Braşov, dar şi cei ai Serviciului Public Local Comunitar pentru Evidenţa Persoanelor şi salariaţii din Consiliul Judeţean Braşov.

Sindicaliştii solicită reluarea dezbaterilor cu partenerii sociali în vederea înlăturării erorilor şi dezechilibrelor din proiectul de lege.

De altfel, greva japoneză este doar un prim pas, aceștia amenințând că vor declanşa acţiuni de protest și chiar blocarea activităţii în administraţia publică locală dacă nu vor fi luați în seamă.

Comentarii

Ultimă oră