Sari la conținut
ultima-ora-greva-la-rat-brasov-orasul-paralizat-foto-update-0945

UPDATE. 20.00 Şoferii de la RAT au anunţat că sunt decişi să continue protestele şi sâmbătă.

Update: Ora 16:20 Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru a incercat astazi o negociere cu grevistii de la RAT. Discutiile nu au ajuns insa la niciun rezultat. Oamenii spun ca s-au saturat de promisiuni si ca nu vor renunta pana nu le vor fi majorate salariile. Scripcaru le-a solicitat să facă demersurile legale pentru grevă, altefel se va adresa în alte părți, dar a promis că pentru ziua de azi nu vor exista repercusiuni. Chiar si asa, nici angajații veniți la schimbul doi nu au ieșit pe trasee. Edilul a anunțat că, de luni, vor fi demarate procedurile legale pentru desemnarea unei noi conduceri la RAT Braşov. Prefectul Mihai Mohaci a preluat lista cu solicitările sindicaliştilor şi a spus că o va înainta către MAI şi Ministerul Muncii, însă a precizat că problema trebuie rezolvată la nivel local.

Update: Ora 10:30 - Primele imagini de la protestul şoferilor RAT

Update: Ora 09:00 - Salariul mediu la RAT Braşov este cuprins între 1.000 – 1.300 de lei. Potrivit sindicaliştilor RAT Braşov un şofer de autobuz câştigă în jur de 1150 de lei. Aproximativ 600 de persoane au întrerupt lucrul în această dimineaţă.

Update: Ora 08:40 - Ascultă ce spune purătorul de cuvânt al RAT Braşov despre greva din acestă dimineaţă!

Update: 08:00

Braşovenii au aşteptat zeci de minute în zadar autobuzele! Staţiile de călători au fost pline! În schimb la capătul de line de pe bulevardul Saturn, de exemplu, nu era nici un autobuz sau troleibuz.

Goale au fost şi staţiile de taxi. De exemplu, cea mai mare staţie de taxi din oraş aflată în apropierea Gării Braşov era pustie în urmă cu 15 minute. Oamenii stăteau la coadă şi aşteptau ca maşinile să se întorcă din curse! De regulă parcarea de taxi de la gară este în permanenţă plină.

Ora: 06:43

Grevă spontană la RAT Braşov. Niciun autobuz, aparţinând Regiei  Autonome de Transport Public în Comun nu se află la această oră pe traseu. Şoferii au renunţat să iasă cu maşinile din staţii. Nemultumirile sunt legate de salarii. Potrivit purtătorului de cuvânt al RAT Braşov un total de 140 de mijloace de transport în comun sunt blocate la această oră. Iniţial şoferii de la secţia autobuze au refuzat să iasă pe traseu. Lor li s-au alăturat şi cei de la secţia troleibuze, dar după câteva discuţii au renunţat. Revenim cu detalii!

Comentarii

Ultimă oră