Sari la conținut
greva-de-rat-continua

Update: Ora 16:30 - Comunicat RAT Braşov

“În această după-amiază, în jurul orelor 16.00, a fost reluată circulaţia mijloacelor de transport în comun pe raza municipiului. În urma unor noi discuţii purtate în ultimele ore între conducerea Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov şi reprezentanţii salariaţilor aflaţi în grevă, o parte dintre conducătorii auto au renunţat la forma de protest adoptată în ultimele două zile şi au decis reluarea lucrului. Conducerea şi salariaţi RAT Braşov depun toate eforturile pentru ca în cel mai scurt timp posibil să se reia circulaţia pe toate traseele, conform orarelor afişate în staţii şi pe site-ul instituţiei. Conducerea regiei îşi exprimă pe această cale speranţa că toţi angajaţii vor înţelege situaţia existentă şi vor acţiona pentru reintrarea în starea de normalitate, pentru a nu se creea neplăceri utilizatorilor transportului public de călători din Braşov”, se arată în comunicatul RAT Braşov

Update: ORA 09:10  La această oră continuă negocierile dintre protestatari și conducerea regiei. Reprezentanţii RAT şi-au cerut scuze pentru disconfortul creat călătorilor. Deocamdată nu se ştie când lucrurile vor intra în normal. Greva de la RAT este provocată de nivelul scăzut al salarizării.

Şi astăzi şoferii de la Regia Autonomă de Transport public în comun din Brasov au decis să nu iasă pe traseu. Zeci de mijloace de transport sunt blocate la această ora în staţii. Greva a fost declanşată ieri dimineaţă în jurul orei 5,30 când, aproximativ 200 de şoferi, mecanici şi electricieni sau muncitori necalificaţi au încetat activitatea. Prefectul a fost informat despre această situaţie în jurul orei 8.00, iar la 8.30, prefectul Braşovului, a venit la RAT, pentru a vedea care este situaţia. Mohaci le-a cerut  şoferilor ca la ora 10.00 să trimită  o delegaţie la Prefectură, unde, împreună cu managerul RAT şi cu primarul Braşovului să fie găsită o soluţie. Şoferii nu au fost de acord, aşa că discuţia de la Prefectură s-a desfăşurat fără salariaţii RAT.  Cel mai probabil situatia nu va fi rezolvată în acest weekend, iar luni şoferii sunt hotărâţi să continue protestele.

Comentarii

Ultimă oră