Duminică, 3 decembrie 2017, de la ora 19:00, Grigore Leșe, cel mai cunoscut interpret de muzică tradițională românească, va susține un concert extraordinar la Brașov, la Centrul Cultural Reduta.

  A horit prin toată lumea, iar cântecele maramureşeanului au dus tradiţiile româneşti pe toate continentele.

    La Brașov, va aduce în prim-plan valorile culturale autohtone, cântecele care ne-au însoțit istoria: cântece despre refugiere, de cătănie, de dragoste, de înstrăinare, povești despre oamenii satelor, melodii care au mai răzbit nealterate până în timpurile noastre.

  Adevăratele valori ale satului tradiţional vor rezista, într-un război tot mai amar cu falsele modele, cu destrămarea care ameninţă să cuprindă totul atâta vreme cât mai există oameni, care-şi pun tot sufletul în ceea ce durează, precum Grigore Leşe.

  „Mai demult, oamenii se adunau împreună de marile sărbători. Se iertau, aveau o smerenie, aveau un anumit comportament. Cu alte cuvinte, trăiau în rânduială şi în rost. În ziua de astăzi, oamenii s-au cam îndepărtat de lucrurile acestea. Cred că a sosit vremea să ştim de unde venim, cine suntem şi cum ne putem compune în marea horă europeană”, spunea Grigore Leşe.

   Concertul „Cântece care ne-au însoțit istoria” are loc la Centrul Cultural Reduta ( Strada Apollonia Hirscher 8, Brașov), duminică, 3 decembrie 2017, de la ora 19:00.
Spectacolul face parte din seria evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.
  Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
  Preț bilet: 60 lei.