Sari la conținut

Guvernul ar putea prelungi campania de strângere de fonduri pentru Cuminţenia Pământului

guvernul-ar-putea-prelungi-campania-de-strangere-de-fonduri-pentru-cumintenia-pamantului

Românii ar putea dona în continuare pentru Cuminţenia Pământului. Printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul poate prelungi campania naţională de strângere de fonduri. Până acum, românii au donat un milion de euro din cele 6 milioane de euro pe care statul se aştepta să le obţină din donaţii.

Guvernul plăteşte Cuminţenia Pământului şi vrea să-şi recupereze banii prin prelungirea campaniei de donaţii

Guvernul va plăti din bugetul de stat circa 10 milioane euro pentru "Cuminţenia Pământului", iar campania de strângere a donaţiilor va fi prelungită până la 31 octombrie 2019 astfel încât să fie recuperată suma cheltuită de stat, scrie News.ro, care a preluat un articol Profit.ro.

Proprietarii sculpturii cer 11 milioane de euro, iar Guvernul a anunţat iniţial că va plăti din buget 5 milioane euro şi că va aduna 6 milioane euro din donaţii. Statul nu a reuşit însă să strângă din donaţii decât 1 milion de euro.

În condiţiile în care campania de donaţii încheiată la finele lunii septembrie nu a adus cele 6 milioane de euro necesare, aceasta este formula propusă de Guvern, care ar urma să fie decisă prin ordonanţă de urgenţă.

Pentru achiziţionarea operei de artă de către statul român, Guvernul alocă din buget 5 milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră