Sari la conținut

După ce, în vară, Guvernul a anunţat că a tăiat subvenţiile pentru căldură, acum le dă pe sub mână.

Primăriile din 36 de localităţi vor primi de la Guvern aproape 315 mil. lei pentru achitarea datoriilor către furnizorii de energie termică. Astfel, bugetul Primăriei Braşov a fost suplimentat de Guvern cu 17,1 milioane lei.

Justificarea Guvernului Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 10/2011, pe ţară, suma totală alocată va fi de 314,7 mil. lei, din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (302,7 mil. lei, valoare deja prevăzută în bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor la rectificarea bugetară din luna august a acestui an) şi din Fondul de Rezervă al Guvernului (12 mil. lei).
„Banii vor fi folosiţi exclusiv pentru achitarea obligaţiilor (datoriilor) către furnizorii de energie termică. Prin alocarea acestor fonduri, Guvernul doreşte să se asigure că agenţii care produc energie termică vor avea suficiente stocuri de combustibil pentru sezonul rece, evitând astfel posibile întreruperi în asigurarea căldurii pentru populaţie”, a anunţat  Executivul.
Gaură fără fund CET Braşov mai avea la furnizori, vara aceasta, datorii de 25 de milioane de lei, la furnizorul de cărbune şi pentru transportul pe calea ferată. La alocarea banilor către CET, Pirmăria este obligată să se asigure că aceste fonduri nu vor duce la supracompensare, respectiv nu vor fi depăşite costurile pentru prestarea serviciului de interes economic general.
Oricum, conform unui raport al Băncii Mondiale CET Braşov este considerat, de facto, în faliment. (A.G.)

Comentarii

Ultimă oră