Sari la conținut
hai-steaua

Steaua joacă joi seară partida tur din cadrul optimilor de finală ale Europa League, în compania deţinătoarei trofeului Champions League, Chelsea Londra.

Meciul meciurilor pentru toţi steliştii. În faţa a peste 50.000 de spectatori, pe Arena Naţională, Steaua va încerca imposibilul, să învingă regina Europei din sezonul trecut, formaţia engleză Chelsea Londra. După meciul excelent făcut în faţa olandezilor de la Ajax, steliştii se gândesc la finala Europa League, de la Amsterdam. Până atunci trebuie să treacă de Chelsea. Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, nu ascunde faptul că se gândeşte ca, în cazul în care Steaua va trece de Chelsea, să urce până în finala de la Amsterdam.„Pentru mine este un joc foarte important, o etapă din viaţa noastră. Sper foarte mult să trecem în faza următoare. Nu contează cu cine jucăm, orice echipă este tare în această fază. Într-adevăr, numele Chelsea impune respect. Ei sunt preocupaţi să îşi asigure şi un loc fruntaş în campionat, dar pe noi ne interesează doar ce trebuie să facem noi. Aceste meciuri din Europa League sunt foarte speciale. Nu trebuie să uităm că există returul, aşa cum s-a întâmplat şi la jocul cu Ajax. Calificarea se va juca la Londra. Sunt mândru că elevii mei au ajuns la acest nivel. Problema terenului nu ar trebui să ne preocupe chiar atât de mult, şi ei vor juca pe aceeaşi suprafaţă. Ar trebuie să ne proocupe mai mult ce am realizat, eu mă simt mândru când stadionul se umple la fiecare meci. Dacă mă gândesc la finală? Am făcut-o încă din calificări, atâta timp cât există o mică şansă este normal. Nu cred că vom avea emoţii, deoarece în lotul nostru sunt mai mulţi jucători cu experienţă internaţională", a spus Reghecampf.

Şanse de calificare. Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că din punctul său de vedere gruparea bucureşteană are şanse „foarte mari" să o elimine pe Chelsea Londra, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, din optimile de finală ale Ligii Europa. „Din punctul meu de vedere, consider că avem şanse foarte mari să ne calificăm mai departe şi pot argumenta acest lucru. Toţi jucătorii sunt sănătoşi, au ajuns la un nivel de pregătire foarte ridicat, ceea ce îmi dă încredere. Dar aceste meciuri din Liga Europa sunt speciale şi nu trebuie să uităm că sunt două meciuri şi indiferent de rezultatul din acest joc există un meci retur. Aşa cum s-a întâmplat şi la meciul cu Ajax, unde noi nu aveam nicio şansă din partea nimănui, am reuşit să ne calificăm. Dacă vom reuşi să nu primim gol, cu siguranţă vom avea şanse mari de calificare", a spus Reghecampf.

Cel mai important meci. Steaua întâlneşte Chelsea, iar partida cu deţinătoarea Ligii Campionilor reprezintă pentru majoritatea jucătorilor antrenaţi de Reghecampf cel mai important moment al carierei. Vlad Chiricheş spune că se simte mândur că va fi în teren alături de fotbalişti precum Frank Lampard sau John Terry. Fundaşul Stelei nu se gândeşte la faptul că o evoluţie bună l-ar putea aduce mai aproape de un transfer la o echipă cu nume din Europa şi avertizează că Chelsea poate fi periculoasă indiferent de "11"-le folosit de Rafa Benitez. „Chelsea este o echipă cu mare experienţă, cu jucători de valoare, aşa că dacă vor evolua cu rezervele, nu cred că se va vedea diferenţa. Este o onoare să jucăm cu Terry şi Lampard, nu ne este teamă de ei. Nu contează pe ce teren vom juca, ceea ce se întâmplă în tribune este peste orice aşteptare. Este cu siguranţă cel mai important meci din cariera mea. Jucăm cu deţinătoarea Ligii Campionilor, nu este vorba despre niciun transfer al meu în acest joc", a declarat Chiricheş.

Probleme pentru Reghe. Muntenegreanul Stefan Nikolic a suferit o accidentare în timpul antrenamentului oficial şi a devenit indisponibil pentru partida cu Chelsea. Laurenţiu Reghecampf a anunţat că atacantul va suferi o intervenţie chirurgicală în zilele următoare. „Suntem foarte mulţumiţi pentru că în primul rând am reuşit să recuperăm jucătorii şi am pregătit anumite lucruri. Avem o singură absenţă şi aceea este Nikolici, care probabil că în următoarele zile va suferi o intervenţie la genunchi. E o problemă mai veche, care din păcate în ultimul timp s-a agravat şi necesită o intervenţie chirurgicală. În rest toţi jucătorii sunt valizi", a spus Reghecampf. Cel mai probabil, locul său în lotul Stelei pentru partida din Europa League va fi luat de unul dintre Mihai Costea şi Adi Rocha. În rest, cei 17 jucători convocaţi de tehnicianul Stelei pentru partida cu Chelsea sunt: portari: Stanca şi Tătăruşanu; fundaşi: Râpă, Gardoş, Chiricheş, Szukala şi Latovlevici; mijlocaşi: Chipciu, Adi Popa, Bourceanu, Pintilii, Filip, Tănase, Prepeliţă şi Gabi Iancu; atacanţi: Rusescu şi Tatu.

Meciuri tari în Europa League

Anji Mahacikala (Rusia) - Newcastle United (Anglia), ora 19.00

VfB Stuttgart (Germania) - Lazio Roma (Italia), ora 20.00

Viktoria Plzen (Cehia) - Fenerbahce Istanbul (Turcia), ora 20.00

Steaua Bucureşti (România) - Chelsea Londra (Anglia), ora 20.00

Benfica Lisabona (Portugalia) - Girondins Bordeaux (Franţa), ora 22.05

Tottenham Hotspur (Anglia) - Internazionale Milano (Italia), ora 22.05

Levante (Spania) - Rubin Kazan (Rusia), ora 22.05

FC Basel (Elveţia) - Zenit Sankt Petersburg (Rusia), ora 22.05

Comentarii

Ultimă oră