Sari la conținut

„Hamacul cititor” îl aduce în fața brașovenilor pe scriitorul George Arion

hamacul-cititor-il-aduce-in-fata-brasovenilor-pe-scriitorul-george-arion

Crime Scene Press și Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov ne invită duminică, 22 iulie 2018, de la ora 12, la o întâlnire inedită, relaxată, relaxantă, plină de umor și, bineînțeles, literară, în Braşov, Livada Poştei, în Curtea Casei Baiulescu.

    Ultima întâlnire din seria „Hamacul cititor – Lecturi în aer liber”, a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” va avea loc duminică, 22 iulie 2018.

Tema aleasă pentru această întâlnire este „Romanul poliţist în România”, iar invitat special e scriitorul George Arion.

Întâlnirea va avea loc începând de la orele 12,00, în curtea Casei Baiulescu (Livada Poştei, lângă Școala 6).

Există romane polițiste românești? De ce sunt atât de puțin evidente și par că se pierd într-o mare de traduceri? Cine sunt românii misterioși care scriu policier? Cum scriu? Cum va evolua atitudinea față de genul mystery & thriller în România?

Răspunsul la aceste întrebări îl putem afla de la scriitorul George Arion, considerat cel mai bun autor de suspans din țara noastră, în cadrul evenimentului „Hamacul cititor - Lecturi în aer liber”, cu tema „Romanul polițist în România”.


    Poetul, publicistul şi scriitorul George Arion excelează în tot ceea ce scrie, fiind un împătimit al cărţilor şi bibliotecilor. A început seria romanelor de mister în 1983 cu cartea intitulată „Atac în bibliotecă”, ce a ajuns să fie ecranizată şi a continuat aventura cărţilor pe parcursul vieţii, ajungând la „Insula cărţilor” din 2014.

Se defineşte prin pasiunea pentru lectură, fiind un adevărat scotocitor al bibliotecilor, interpretând şi trăind roluri de personaje şi inventând eroii şi intrigile cărţilor sale de autor. Plin de umor, volumele sale au un ritm alert, suspansul este dozat cu artă, însoţit de descrieri grăitoare şi analize psihologice atente, astfel încât cititorul trăieşte realmente acţiunea, fiind absorbit cu totul în carte. Arta sa a fost apreciată, Ovidiu Crohmălniceanu considerând că odată „cu George Arion începem să avem şi noi un roman poliţist autohton”.

Garantat o întâlnire cu acest scriitor este întotdeauna un eveniment memorabil şi un câştig pentru public.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Locurile sunt limitate, iar înscrierile se fac la următoarea adresă: biblgb@rdsbv.ro.

Intrarea este gratuită!

(În caz de vreme nefavorabilă, întâlnirea va avea loc la Mediateca Francofonă, la parterul Casei Baiulescu.)

Comentarii

Ultimă oră