Sari la conținut

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină din Harvard au măsurat cantitatea de carne roşie din mai multe preparate, printre care shaorma, friptură şi un hamburger, şi au ajuns la concluzia că   preparatele fast food, precum Hamburgerii sau Big Mac-ul, par să fie mai sănătoare decât shaorma, friptura clasica, sau pastele bolognese, după cum scrie antena3.ro. Carnea roşie (carnea de vita, porc sau vânat) este responsabilă pentru apariţia bolilor de inimă şi a cancerului, însă nu este periculoasă pentru sănătate dacă este consumată moderat. Specialiştii au analizat mai multe preparate din carne roşie şi au ajuns la concluzia că , şunca prăjită şi cârnaţii conţin 130 de grame de carne roşie, o porţie de spaghete conţine 140 de gr, o shaorma conţine 130 de grame, iar Big Mac-ul conţine 70 de grame de carne roşie. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră