Sari la conținut

Haos în Sistemul Informatic al Casei Naționale de asigurări de Sănătate

haos-in-sistemul-informatic-al-casei-nationale-de-asigurari-de-sanatate

De mai bine de două săptămâni a expirat contractul firmei care se ocupa de mentenanța Sistemului Informatic al Casei Naționale de asigurări de Sănătate. Din cauza aceasta, cardul de sănatate a devenit neoperabil.

Astfel există riscul ca pacienții să fie trimiși acasă, fără tratament sau diagnostic. Medicii de familie sunt la capătul răbdărilor și încearca din greu să facă față situației create.

Potrivit CNAS, specialiştii firmei care s-au ocupat de mentenanta sistemului informatic au demarat deja activităţi tehnice pentru a remedia problemele apărute la platforma informatică a asigurărilor de sănătate

Serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line din data de 7 mai 2018 şi până la soluţionarea problemelor platformei informatice vor putea fi transmise în platforma informatică a asigurărilor de sănătate până la termenul de raportare a activităţii lunii mai 2018.

În ciuda defecţiunilor apărute la sistemul informatic, care cuprinde, între altele, cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului, nu a fost făcut un caiet de sarcini sau o procedură de licitaţie prin care firmele să vină cu oferte pentru a asigura mentenanţa componentei prin care se pot elibera reţetele medicale.

Comentarii

Ultimă oră