Sari la conținut

Harry Tavitian, concert pentru clopotele bisericii fortificate din Sânpetru

harry-tavitian-concert-pentru-clopotele-bisericii-fortificate-din-sanpetru

Biserica Evanghelică Fortificată din localitatea Sânpetru, judeţul Braşov, vă invită la un concert extraordinar de colinde, cu strângere de fonduri pentru restaurarea sistemului de clopote al bisericii, alături de pianistul Harry Tavitian.


  Concertul „Jazzy Christmas”, va avea loc în data de 7 decembrie 2019, ora 18.00 la Biserica Evanghelică Fortificată din Sânpetru, pe str. Republicii nr. 643.


    „Vă propunem o călătorie în lumea fermecată a jazzului, călăuziţi de pianistul Harry Tavitian – una dintre personalităţile care au marcat evoluţia jazzului românesc şi nu numai. Vom asculta suita Naşterea în care se întâlnesc colinde (fie arhaice româneşti – unele dintre ele culese de Béla Bartók în Transilvania – fie de tradiţie bizantină, fie armeneşti) cu negro-spirituals afro-americane”, precizează organizatorii.


   Cele 3 clopote care au răsunat mai bine de o sută de ani în comuna Sânpetru au nevoie urgentă de intervenţii pentru restaurare şi repararea sistemelor de prindere, susţinere şi acţionare.


   Conform estimărilor specialiştilor, intervenţiile care se vor face la clopote - inclusiv în Olanda, vor costa aproximativ 20.000 euro.

„Ne-am bucura daca şi dvs. veţi sprijini aceasta acţiune foarte importantă nu doar pentru comunitatea locala dar mai ales pentru patrimoniul bisericilor fortificate din Transilvania.

Cei care poate nu pot ajunge la concert şi vor să sprijine acţiunea, au la dispozitie pentru donaţii următorul cont: RO69 RZBR 0000 0600 0374 3157 Parohia Evanghelica C.A. Sânpetru”, e mesajul celor de la parohie.

Comentarii

Ultimă oră