Sari la conținut

Hârseni, prima comună din Braşov care vrea să scape de „sârmele” de pe stâlpi

harseni-prima-comuna-din-brasov-care-vrea-sa-scape-de-sarmele-de-pe-stalpi

Edilii din Hârseni au proiecte ambiţioase pentru anii ce urmează şi speră să reuşească accesarea unor finanţări europene nerambursabile în vederea implementării acestora.

Primarul comunei, Mihai Oltean, a precizat că unul dintre proiectele pentru care vrea să obţină bani europeni este cel de modernizare a iluminatului public şi de coborâre a cablurilor aeriene în subteran.

Este prima comună din judeţ care se gândeşte la o asemenea investiţie, ţinând cont că şi unele oraşe sau municipii din judeţ sunt încă departe de a scăpa de „sârmele” de pe stâlpi.

„Sperăm că 2017 va fi un an mai bun şi că vom finaliza lucrările la reţele de apă şi canal, pe care le avem începute. Avem şi alte proiecte, pe hârtie deocamdată, şi încercăm ca din 2017 să putem obţine şi finanţare europeană, nu doar guvernamentală. După ce vom termina introducerea canalizării şi apei în toată comuna, vrem să asfaltăm toate străzile, cu rigole şi trotuare. Înainte de a executa aceste reabilitări, cu fonduri europene vreau să depunem un proiect pe iluminat metropolitan, adică toate cablurile aeriene să le îngropăm în subteran. Mai avem intenţia de a obţine finanţare pentru Căminul din Satul Mărgineni care se află în paragină, şi pentru o bază sportivă din Satul Copăcel. Pe vremuri, aici se ţinea o competiţie de volei a judeţului, se vorbea pe atunci de Voleiul Copăcean. Am vrea să reînviem această competiţie, în baza mare pe care o avem acolo, dar care trebuie refăcută”, a explicat primarul Hârseniului.

Comuna Hârseni se situează la circa 15 km sud-est de municipiul Făgăraş şi cuprinde patru sate: Copăcel, Sebeş, Mărgineni şi cătunul Măliniş.


  Teritoriul comunei se învecinează la est cu comuna Şinca şi Oraşul Zărneşti, la sud cu Judeţul Argeş, la vest cu comuna Recea, iar la nord cu comuna Mândra. Comuna este străbătută de două văi: Valea Sebeşului care trece prin Sebeş şi Hârseni şi Copăcioasa care trece prin Copăcel.

Comentarii

Ultimă oră