Sari la conținut

HIDE&SEEK în Brașov - ultimul concert al Festivalului SoNoRo XII

hideseek-in-brasov-ultimul-concert-al-festivalului-sonoro-xii

Luni, 13 noiembrie, va avea loc la Sala Patria concertul “HIDE&SEEK”, ultimul concert al celei de-a XII-a ediții a Festivalului SoNoRo.


După un turneu ce a început pe 27 octombrie și a inclus orașele București, Timișoara și Cluj-Napoca, Festivalul SoNoRo se va încheia anul acesta în Brașov si îi va aduce în fața publicului meloman pe câțiva dintre marii muzicieni europeni: Diana Ketler (pian), Daniel Rowland (vioară), Răzvan Popovici (violă), Justus Grimm (violoncel) și Zoran Markovic (contrabas), cărora li se alătură Kamerata Kronstadt, condusă de dirijorul Cristian Oroșanu.

Programul muzical va cuprinde:
Franz Schubert (1797-1828) – Cvintet cu pian în la major, D.667 pentru pian, vioară, violă, violoncel și contrabas, “Păstrăvul”
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Concertul pentru pian și orchestră în la major, KV 414
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – „Simfonia Concertantă” în mi-bemol major, KV364 pentru vioară, violă și orchestra.

Diana Ketler este profesoară la Royal Academy of Music din Londra și initiatoarea si directoarea artistică a Festivalului SoNoRo si a Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania. A cântat pe scene precum Musikverein din Viena, Prinzregententheater din München, Carnegie Hall din New York, Suntory Hall si Opera City Hall din Tokyo, Osaka Symphony Hall sau Teatro La Fenice.

Răzvan Popovici este iniţiatorul şi directorul executiv Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti, al Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania și al seriei de concerte „Pèlerinages” din München. Este prezent regulat pe scenele majore din întreaga lume precum Concertgebow din Amsterdam, Carnegie Hall din New York, Konzerthaus din Viena, Kennedy Center din Washinghton sau Wigmore Hall din Londra.


Daniel Rowland a concertat alături de artiști renumiți, printre care Heinz Holliger, Marcelo Nisinman, Martin Frost, Elvis Costello și este fondator și director artistic al Festivalului Internațional de Muzică Stift. Justus Grimm a concertat, ca solist, cu mai multe orchestre printre care English Chamber Orchestra, La Monnaie Symphony Orchestra, London Chamber Orchestra, Staatsorchester Rheinische Philharmonie, Brandenburg Philharmonic Orchestra și Klassische Philharmonie Bonn. Zoran Markovic este profesor la Academia de Muzică din Ljubljana și prezent pe scenele din întreaga lume.


Cristian Oroșanu dirijează regulat orchestre importante din lume, precum Orchestra de la Paris și Orchestra Națională din Bordeaux, Orchestra Scoțiană BBC, Ansamblul Orchestral din Paris, Orchestra Lamoureux, Orchestra Națională din Porto, Orchestra Filarmonică “George Enescu”, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg și Orchestra Filarmonicii din Bruxelles.

Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a invitat publicul brașovean la o serie de concerte – eveniment, unele dintre ele aflȃndu-se sub egida unor festivaluri precum Nuit des Instituts Culturel Européens, Festivalul International “George Enescu”, Festivalul Meridian, Festivalul Mozart, Festivalul Vacanțe Muzicale, Musica Barcensis, Classisc for Pleasure sau Musica Coronensis.

Biletele pentru concertul “HIDE&SEEK” pot fi achiziționate de la casa de bilete a Sălii Patria. Mai multe detalii pe www.sonoro.ro

***

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (12 ani), SoNoRo-Inteferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (11 ani), SoNoRo On Tour (10 ani), SoNoRo Arezzo (7 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (5 ani).


SoNoRo este membru al European Festivals Association.

Comentarii

Ultimă oră