Sari la conținut
hidroelectrica-a-reintrat-in-insolventa

Hidroelectrica reintră în insolvenţă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursurile "băieţilor deştepţi". "Hidroelectrica s-a întros în insolvenţă ca urmare a unei pronunţări de către Curtea de Apel Bucureşti a hotărârii de admitere a unor recursuri a căror pronunţare fusese amânată pentru astăzi. În principal, ele sunt cunoscute publicului ca „recursurile băieţilor deştepţi”, a declarat Remus Vulpescu, pentru agerpres.ro.Drept urmare  listarea la bursă a companiei nu mai poate fi luată în discuție, cel puțin în cursul acestui an, a adăugat Vulpescu.

Curtea de Apel Bucureşti a analizat recursurile formulate de 11 traderi, 2 sindicate şi Termoelectrica privind decizia fostului administrator judiciar al Hidroelectrica de a nu recunoaşte creanţe de 1,3 miliarde lei, hotărârea favorabilă acestora ducând la reintrarea companiei în insolvenţă.

Hidroelectrica a fost în insolvenţă în perioada iunie 2012 - iunie 2013, principalul motiv fiind vânzarea energiei la preţuri sub nivelul pieţei prin contracte preferenţiale încheiate "băieţii deştepţi" din energie.

Comentarii

Ultimă oră