Sari la conținut

Hingis şi Mirza, învingătoare la dublu feminin la Australian Open

hingis-si-mirza-invingatoare-la-dublu-feminin-la-australian-open

Elvețianca Martina Hingis și, partenera sa, indiana Sania Mirza, și-au respectat statutul de principale favorite ale Openului Australiei la tenis, reușind să câștige trofeul în proba de dublu feminin din cadrul primului turneu de Mare Șlem al anului, după ce au învins în finală, cu 7-6 (7/1), 6-3, perechea cehă Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (nr.7), vineri, la Melbourne.

Hingis și Mirza, desemnate "Echipa de dublu a anului" în luna decembrie, au început să joace împreună din martie 2015 și au câștigat cu această ocazie al treilea lor titlu de Grand Slam, după cele de la Wimbledon și US Open.

Supranumite "Santina" de presă, cele două jucătoare sunt neînvinse de 36 de meciuri, apropiindu-se pas cu pas de recordul all-time din tenisul feminin profesionist — 44 de victorii consecutive — stabilit în 1990 de cehoaicele Jana Novotna și Helena Sukova.

Martina Hingis, în vârstă de 35 ani, fostul lider al clasamentului WTA, are acum în palmares 5 titluri de Mare Șlem la simplu, 12 la dublu și 4 la dublu mixt, cele mai multe dintre acestea cucerite la Australian Open (3 la simplu, 5 la dublu și 2 la dublu mixt).

Sania Mirza (29 ani) a fost o jucătoare de simplu destul de bună, reușind să câștige un titlu WTA, dar car s-a specializat în utlimii ani în proba de dublu, în care a cucerit trei titluri de Grand Slam, precum și două trofee la Turneul Campioanelor, toate alături de Hingis.

Comentarii

Ultimă oră