Sari la conținut

Hocheiştii braşoveni încearcă să prindă play-off-ul Ligii Mol

hocheistii-brasoveni-incearca-sa-prinda-playofful-ligii-mol

Hocheiştii de la Corona Braşov au început anul 2013 cu dreptul. În prima partidă din Liga Mol, cea cu Ujpest, disputată vineri seara, elevii antrenorului Greg Lindqvist nu au avut nici o emoţie şi s-au impus cu 8-0, golurile fiind marcate de: Lörincz, Wehrs, Nagy Csaba, Zsok, Peter Robert, Virag şi Bonar de două ori. Duminică, braşovenii au avut o partidă mult mai dificilă, jucând în deplasare, la Miskolc, pe patinoarul uneia dintre contracandidatele la accederea în semifinale. Braşovenii au făcut un nou meci mare şi au reuşit să se impună în prelungiri cu scorul de 5-4 (3-3, 1-1, 0-0, 1-0).
Repriză nebună. Nici nu a început bine meciul de la Miskolc şi canadianul Joshua Bonar a reuşit să deschidă scorul după o finalizare de excepţie din situaţie de unu la unu cu portarul advers. Gazdele nu au acuzat şocul primirii golului şi la prima oportunitate Saluga a reuşit să-l învingă pe Patrik Polc. Astfel în minutul patru, tabela arăta scorul de 1-1. Hocheiştii de la Corona au continuat să joace foarte bine şi Levente Zsok a reuşit o dublă în interval de doar un minut şi astfel braşovenii aveau două goluri avans pe tabelă. Maghiarii au crezut în continuare în şansa lor şi au terminat repriza la egalitate după ce Fodor Szabolcs şi Czuba au înscris în poarta lui Polc.
Egalitate perfectă. Partea a doua a meciului a fost una extreme de echilibrată. Gazdele au preluat conducerea în minutul 34 prin reuşita lui Rafaj, dar Petres Tivadar a restabilit egalitatea cu doar opt secunde înainte de fluierul de final al reprizei. În ultima repriză au ieşit la rampă cei doi goalkeeperi care au închis cele două porţi, astfel că s-a intrat în prelungiri.
„Zsombi” a fost decisiv. Repriza de prelungiri a fost dominată de hocheiştii de la Miskolc, dar paradele lui Patrik Polc au făcut ca maghiarii să nu reuşească să-şi adjudece cele două puncte. Cu 20 de secunde înainte de finalul prelungirilor, Antal Zsombor a recuperat un puc în treimea adversă şi a adus două puncte mari pentru echipa de la poalele Tâmpei. În clasament, Corona ocupă în continuare locul 5, cu 54 p, dar are două puncte în spatele celor de la Miskolc, şi patru mai puţine decât SC Miercurea Ciuc şi HC Nove Zamky, slovacii având şi două meciuri în plus. Aseară Corona Braşov s-a duelat, tot în deplasare, cu HC Nove Zamky. Partida s-a terminat după închiderea ediţiei.
Puncte importante. Tehnicianul formaţiei braşovene, Greg Lindqvist era mulţumit de modul în care au evoluat elevii săi în jocul de la Miskolc. „Am plecat spre Miskolc cu gândul de a obţine cel puţin un punct. Suntem bucuroşi că am reuşit să plecăm acasă cu două puncte. A fost un meci foarte greu. Noi am avut multe penalizări de două minute dar am trecut cu bine peste ele. Ambele echipe au avut multe şanse de a marca, însă noi am avut puţin noroc în prelungiri şi am reuşit să înscriem când mai erau câteva secunde până la final. Luni vom avea parte de un nou meci de şase puncte împotriva lui Nove Zamky şi sper să trecem cu bine şi peste acest meci. Echipa este puţin obosită dar sper să fim motivaţi la ora jocului”, a spus la finalul meciului de la Miskolc, tehnicianul celor de la Corona Braşov, suedezul Greg Lindqvist.




Comentarii

Ultimă oră