Sari la conținut

Hoții dau în judecată muzeul din Rotterdam pentru neglijenţă

hotii-dau-in-judecata-muzeul-din-rotterdam-pentru-neglijenta

Răsturnare de situaţie în dosarul “Jaful secolului“. Radu Dogaru, Eugen Darie şi Alexandru Bitu au recunoscut, marţi,  în faţa instanţei, toate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul furtului de tablouri şi au cerut să fie judecaţi în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
În plus, Cătălin Dancu, avocatul lui Radu Dogaru, a declarat, marţi, că face demersuri pentru a da în judecată Muzeul Kunsthal şi Primăria Rotterdam. El se bazează pe un raport al poliţiei olandeze făcut imediat după furtul celor şapte tablouri, care ar dovedi lipsa de securitate şi neglijenţa autorităţilor, scrie Mediafax.
Instanţa urmează să îi audieze pe cei trei şi apoi să acorde cuvântul procurorului şi celorlalte părţi din dosar. Primul este audiat Alexandru Bitu. Inculpaților le va fi redusă pedeaspsa cu o treime, în cazul pedepsei închisorii.
În 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră