Sari la conținut

Conform www.adevarul.ro, omul de afaceri Constantin Codreanu şi reprezentanţii retailerului german Kaufland au ajuns la un acord de principiu privind vânzarea Autogării II de pe strada Avram Iancu, pentru construirea aici a unui hypermarket.

Pregătesc terenul pentru un nou hypermarket. Joi, Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu al zonei, prin care se stabileşte demolarea  construcţilor de la nr. 114 – 120 în vederea ridicării  unui  hipermarket, spaţii de parcare şi îngrădirea terenului.  În afara peroanelor, pe terenul autogării se mai afla o clădire care găzduieşte sediul unei şcoli de şoferi, un fast-food, un restaurant şi o agenţie de voiaj. Pe lângă imobil mai funcţionează şi câteva chioşcuri alimentare, care ar urma să dispară.
Codreanu confirmă. Proprietarul autogării, Constantin Codreanu, a confirmat că a fost de acord cu suma stabilită de cei de la Kaufland pentru tranzacţie, dar a explicat că va vinde doar după ce se vor rezolva problemele legate de avize şi aprobări pentru construcţii. Omul de afaceri spune că nu este o problemă mutarea autogării de unde pleacă în acest moment curse spre Zărneşti, Bran şi Moeciu.
Perioadă de tatonări.  Oficialii de la Kaufland au evitat să confirme sau să infirme informaţia.
Terenul respectiv are în jur de 15.000 de metri pătraţi, iar cei de la Kaufland sunt acum în tatonări şi cu alţi proprietari de case sau terenuri de pe strada Avram Iancu. Investiţia medie într-un magazin Kaufland este cuprinsă între 6 şi10 milioane euro, iar fiecare magazin nou deschis creează aproximativ 100 - 120 de locuri de muncă permanente. Investiţia în primul magazin Kaufland din Braşov, deschis în 2007, s-a cifrat la 8 milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră