Sari la conținut

Ialomiţianu: „O măsură bună, care însă nu a fost bine pregătită!”

Asta crede fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, despre reducerea TVA-ului la pâine de la 24 la 9%. În schimb, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că, de succesul reducerii TVA la pâine depinde extinderea şi la alte produse, cum ar fi carnea. Lipsesc mecanismele de monitorizare. Acesta este reproşul pe care îl face parlamentarul PDListi Gheorghe Ialomiţianu la adresa reducerii taxei pe valoarea adăugată la pâine. „O măsură bună, dar guvernul nu a dovedit că are un mecanism de implementare a măsurii respective. Susţinem reducerea TVA-ului la pâine de la 24% la 9%, dar nu am văzut un mecanism care să reducă preţul la pâine şi a evaziunii”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu, deputat PDL. Guvernul Ponta a avizat aplicarea noului TVA la pâine de la 1 septembrie. Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9% şi pentru vânzarea de covrigi, baghete sau cornuri, alături de pâine, dar nu şi pentru cozonac, chec şi alte produse din categoria celor de patiserie proaspete, a precizat recent ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. „Sper că două lucruri să se întâmple: preţul la pâine să fie mai mic şi cei cu venituri mici să beneficieze de această facilitate, iar producătorii de bună credinţă să reziste pe piaţă să nu mai fie loviţi de concurenţă neloială a celor care fac evaziune”, a mai spus Ialomiţianu. Următorul produs pentru ar trebui redusă taxa pe valoarea adăugată, dacă se va dovedi că scăderea TVA la pâine a avut în final efecte benefice, este produsul din carne, a precizat în prima zi din august pentru mass-media din Capitală, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Comentarii

Ultimă oră