Sari la conținut
ilustratie-si-benzi-desenate-din-germania

Marti, 27 ianuarie, la ora 16.30 la Centrul Cultural German Braşov are loc vernisajul expoziţiei „Ilustraţie contemporană şi benzi desenate din Germania”.
Expoziţia are două secţiuni, pe de o parte, o colecţie de 65 de ilustraţii de la Muzeul de Carte Ilustrată din Troisdorf şi pe de altă parte, o serie de cărţi cu benzi desenate publicate în ultimii ani.
Expoziția de ilustraţie, concepută de Goethe Institut în colaborare cu Muzeul de Carte Ilustrată din Troisdorf oferă o incursiune în opera a 13 ilustratori germani importanţi. Pe lângă clasicii cu renume internaţional sunt prezentaţi şi artişti mai ­tineri, ale căror lucrări oglindesc cele mai noi tendinţe în ilustraţia de carte germană.
Mai exact, expoziţia prezintă lucrările următorilor artişti: Jutta Bauer, Rotraut Susanne Berner, Nadia Budde, Klaus Ensikat, Wolf Erlbruch, Jacky Gleich, Nikolaus Heidelbach, Sybille Hein, Janosch, Karoline Kehr, Axel Scheffler, Philip Waechter şi Katja Wehner.
Cei 13 artişti au fost invitaţi să selecteze câte cinci ilustraţii dintr-una din cărţile ilustrate de ei şi să-şi motiveze alegerea cu un scurt text argumentativ. În acest fel, expoziţia face posibilă o întâlnire personală şi directă cu artiştii.
Expoziţia poate fi vizitată până la sfârşitul lunii viitoare. Orar de vizitare: luni-vineri, 11:00 – 16:00. Centrul Cultural German Braşov se află pe str. Lungă 31.

În cadrul acestui eveniment se va organiza, în data de 3 februarie 2015, ora 10:00, un workshop de ilustrație adresat elevilor și studenților, coordonat de Sebastian Opriță (Clubul Ilustratorilor).

Înscrieri și informații la tel. 0268 473 104 (Departamentul de cultură) sau pe cultura@kulturzentrum-kronstadt.ro.

Comentarii

Ultimă oră