Sari la conținut

Peste trei mii de braşoveni au încercat cu disperare să ocupe unul dintre cele 200 de joburi, puse la bătaie la bursa locurilor de muncă, care a avut loc vineri la ITC.
Târgul de joburi, organizat de First Job School, a strâns peste 90 de firme braşovene care au pus la bătaie 230 de locuri de muncă, din domenii diferite: de la IT, construcţii, servicii de pază şi protecţie, la domeniul alimentar şi bancar.
„Noi am organizat aceast târg în ideea de a strânge peste 90 de angajatori. Până acum, 3.000 de persoane au luat relaţii despre locurile de muncă vacante”, a spus Raluca Baghiu - organizator. „Sunt multe companii cu multe locuri de muncă şi sperăm ca atât angajatorii cât şi angajaţii să îşi găsească ecoul dorit în această bursă”, ne-a declarat Petrică Dan Racoţea - organizator. Bursa s-a adresat în special şomerilor, indiferent de studii sau calificări, dar şi celor care vroiau să îşi schimbe jobul. Cu toate acestea, pentru angajatorii prezenţi au contat mai mult experienţa şi... pasiunea. „În primul rând trebuie să îşi dorească să performeze în domeniul pe care şi-l aleg. Şi în al doilea rând, dacă a mai lucrat pe domeniul respectiv sau a dezvoltat alte proiecte personale, contează foarte tare”, a explicat Sorin Banciu, angajator. „Pentru posturile pe care le avem cerute trebuie un minim de experienţă. Nu putem pleca de la zero. Cel puţin pentru postul de şef serviciu marketing”, a spus Mioara Gaftone Alan, un alt angajator. Cu CV-ul în buzunar, braşovenii şi-au luat inima în dinţi la interviuri, cu speranţa că îşi vor găsi ceva de lucru. Au plecat cu speranţa că poate vor fi sunaţi pentru un job.      A.C.

Comentarii

Ultimă oră