Sari la conținut
impresii-inainte-de-meciul-cu-olanda

România a început perfect campania de calificae la Campionatul Mondial din 2014 din Brazilia. Trupa lui Piţurcă are maxim de puncte după trei jocuri şi nu a primit gol în aceste preliminarii. România a învins în Estonia cu scorul de 2-0, a trecut pe propriul teren de Andorra cu 4-0 şi a câştigat la Istanbul în faţa Turciei cu 1-0. Marica şi compania vor juca astăzi împotriva celui mai tare adversar din grupă, Olanda, care are maxim de puncte după primele trei runde. Partida dintre prima reprezentativă a României şi cea a Olandei se va disputa pe Arena Naţională, marţi seară, de la ora 21.00.
E bun şi egalul. România aşteaptă încrezătoare meciul cu Olanda, iar Victor Piţurcă spune că s-ar mulţumi şi cu o remiză în disputa cu batavii. „Important e să nu pierdem", le-a transmis Piţi jucătorilor săi. „La un meci de genul ăsta concentrarea şi motivaţia jucătorilor sunt la cel mai înalt nivel. Toţi jucătorii sunt apţi. Mutu nu este la capacitate fizică normală, dacă era s-ar fi găsit în primul 11 la Istanbul. Aş fi mulţumit şi cu un egal, important e să nu pierdem. Noi ne dorim victoria pentru că avem şanse la locul doi, însă ne dorim să câştigăm grupa. Stăm foarte bine psihic, e o piatră de încercare pentru mulţi din jucătorii noştri. Sper ca discuţiile pe care le-am avut cu ei să înţeleagă că este doar un joc de fotbal şi să se exprime la fel ca în ultimele jocuri. Chiar dacă ajungi la baraj, nu ai nicio siguranţă că te califici. Toţi jucătorii au fost fantastici în Turcia", a declarat Victor Piţurcă.
„Olanda” are prima şansă. Fotbalistul Gabriel Torje a declarat că naţionala Olandei are prima şansă în partida de marţi cu România, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, deşi jocul se va disputa la Bucureşti. „Nu cred că plecăm favoriţi, chiar dacă jucăm acasă. Olanda pleacă cu prima şansă, iar noi trebuie să continuăm evoluţiile bune şi să nu-i dezamăgim pe fani. Încă nu am realizat nimic, avem doar nouă puncte. Victoria cu Turcia a fost o surpriză pentru alţii, noi ne doream şi ne aşteptam să câştigăm la Istanbul. Sperăm ca publicul să cânte 90 de minute şi să fie alături de noi pentru că ne dorim foarte mult o victorie cu Olanda. Vom vedea la ora jocului dacă putem învinge Olanda. E un adversar valoros, dar cu siguranţă nu ne vom preda", a spus Torje.
Sunt o clasă peste turci. Atacantul Ciprian Marica a declarat că naţionala Olandei este „cu o clasă peste turci" şi cu siguranţă meciul de mâine va fi dificil, dar a precizat că muncind foarte greu tricolorii pot obţine un rezultat bun. „Olandezii sunt cu o clasă peste turci şi cu siguranţă va fi un meci greu. Ştim că după victoria din Turcia toată lumea aşteaptă o victorie şi cu Olanda, dar trebuie să fim precauţi şi echilibraţi, pentru că această euforie ne poate costa. Olandezi au menajat anumiţi jucători cu Andorra în timp ce noi suntem puţin obosiţi după lupta de la Istanbul. E clar că olandezii au prima şansă, ţinând cont şi de jucătorii pe care îi au în lot. Până la urmă Olanda este favorita grupei, dar muncind foarte mult putem scoate un rezultat bun", a spus Marica.
Mitică nu crede că Mutu va fi titular. După victoria din Turcia, scor 1-0, urmează marele meci cu Olanda care poate decide cine va ocupa locul întâi în grupa de calificare la CM 2014. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, crede că Mutu va fi ţinut pe banca de rezerve şi în meciul cu batavii deoarece nu este încă pus la punct cu pregătirea fizică însă va juca mai multe minute decât în partida cu Turcia. „Mutu va ajuta echipa naţională. Nu îl văd titular, dar cred că va juca 30-40 de minute. Dacă am termina la egalitate, atunci avem 60 la sută şanse de calificare de pe locul doi. Dacă vom reuşi victoria atunci vom avea şanse de 90 la sută de calificare, dar tot pe locul secund vom termina. Jucătorii noştri să fie precauţi, să nu le dăm spaţii deloc olandezilor, pentru că dacă vom face asta nu ne vor ierta. Trebuie să facem un presing necruţător pentru a obţine un rezultat bun", a spus Dumitru Dragomir.

Comentarii

Ultimă oră