Sari la conținut

În acest an vor începe lucrările la centrul pentru persoane fără adăpost din Braşov

in-acest-an-vor-incepe-lucrarile-la-centrul-pentru-persoane-fara-adapost-din-brasov

Anunţat în urmă cu mulţi ani, proiectul ce vizează transformarea internatului fostului Liceu Astra de pe strada Panselelor din Braşov în centru pentru persoane fără adăpost ar putea începe în acest an. Mai exact, potrivit listei de achiziţii publice a Primăriei Braşov pe anul 2020, luna viitoare ar urma să se lanseze licitaţia de lucrări, termenul de finalizare a procedurii fiind luna martie a acestui an.


   Pe strada Panselelor ar urma să fie amenajată o clădire de trei etaje, cu suprafaţa desfăşurată de 2.884 metri pătraţi, care să funcţioneze ca adăpost de noapte, centru de zi şi centru rezidenţial pentru persoane fără adăpost. Clădirea va avea un spaţiu de triaj şi spaţii de cazare.

Parterul imobilului va avea un spaţiu închis şi securizat, prevăzut cu geam de supraveghere, izolator dotat cu pat şi băncuţe, spaţiu pentru păstrarea articolelor de îmbrăcăminte dotat cu dulapuri, băncuţe şi maşină de spălat, sală de mese, bucătărie dotată minimal, grupuri sanitare pe sexe, birou personal.

   De asemenea, va fi amenajat un spaţiu de cazare de urgenţă şi/sau persoane cu dizabilităţi locomotorii, spaţii tehnice şi centrală termică. Etajele se vor amenaja ca spaţii de cazare, cu camere cu trei şi cinci paturi, grupuri sanitare comune cu cabine de duş diferenţiate pe sexe şi spaţii pentru pregătirea hranei, sala de mese, camere de socializare si birouri pentru personal.

Căminul nou amenajat va fi dotat cu sistem de supraveghere video si antiefracţie, accesibilitate pentru persoanele cu handicap locomotor şi facilităţi pentru deplasarea în interior, la nivelul parterului.


    Valoarea lucrărilor este estimată la 19,142 milioane lei cu TVA, iar termenul de finalizare a proiectului este de 24 de luni.


   După ce noul centru va deveni funcţional, cel actual, de pe strada Zizinului, va fi transformat în bloc de locuinţe sociale.

Comentarii

Ultimă oră