Sari la conținut

În Braşov există icoane despre care credincioşii cred că ar face minuni

in-brasov-exista-icoane-despre-care-credinciosii-cred-ca-ar-face-minuni

În ultimii ani, în România, icoanele „făcătoare de minuni“ sunt tot mai des întâlnite şi în biserică şi în afara ei.

O parte dintre credincioşi îşi pun speranţele cu adevărat în aceste icoane, considerând că o vizită şi o rugăciune le pot rezolva problemele. În ţară se organizează zeci de pelerinaje la biserici şi în “locuri sfinte”, care ar găzdui astfel de icoane.

Dacă în cazul moaştelor Patriarhia Română a editat un catalog, prin care autentifică locaţiile unde sunt găzduite acestea, în cazul icoanelor totul ţine de legendă. De exemplu, site-ul Creştin Ortodox (CrestinOrtodox.ro) prezintă o listă cu peste 60 de icoane care ar fi făcătoare de minuni. O altă publicaţie creştină, Jurnal Spiritual, prezintă peste 200 de icoane şi locuri făcătoare de minuni.

Şi în Braşov sunt câteva astfel de icoane despre care se spune că îndeplinesc rugile credincioşilor.

Iată lista icoanelor "făcătoare de minuni" din judeţul Braşov, aşa cum o prezintă jurnalspiritual.eu:

Icoana Sf. Nicolae - Mănăstirea Predeal; Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Sâmbăta de Sus; Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Dejani; Cea mai mare icoană a „Sfintei Fecioare Maria” - Biserică ortodoxă „Sf. Treime” din Şcheii Braşovului; Icoana bizantină a Maicii Domnului, realizată la Meteora "Maica Domnului Rugătoare" (o icoană din marmură şi foiţe de aur), găzduită vremelnic de Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Piaţa Sfatului.

Se pare că există şi un loc unde se simt accentuat efectele benefice ale rugăciunilor: Peştera „Templului Ursitelor” – Mănăstirea „Săpată în Piatră”, Dealul Pleşu, Sat Şinca Veche (loc tămăduitor şi de putere din vremuri predacice; între Braşov şi Făgăraş, lângă Perşani).

Dacă fac sau nu minuni, este o discuţie delicată, care nu este de obicei probată cu dovezi concrete, ci mai mult cu poveşti care au aer de legendă. Depinde de fiecare în parte să încerce puterea pe care se spune că ar avea-o icoanele făcătoare de minuni şi să confirme sau nu înfăptuirea minunilor.

Comentarii

Ultimă oră