Sari la conținut

În Braşov vor fi amenajate trei magistrale de transport în comun

in-brasov-vor-fi-amenajate-trei-magistrale-de-transport-in-comun

Primăria Braşov pregăteşte un plan de sistematizare a traficului rutier, astfel încât să se fluidizeze circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Se are în vedere amenajarea unor benzi speciale dedicate autobuzelor, astfel încât mijloacele de transport în comun să nu se mai blocheze în trafic.

Deocamdată, acest plan este în stadiul de achiziţie a studiului de fezabilitate, anunţul licitaţiei fiind publicat zilele trecute. Ofertele sunt aşteptate până în data de 13 iulie. După ce va fi adjudecată licitaţia, firma câştigătoare va trebui să finalizeze lucrarea în terme de 45 de zile de la data intrării în vigoare a contractului.

 Potrivit temei de proiectare pusă la dispoziţia potenţialilor ofertanţi, în total, benzile dedicate autobuzelor vor avea o lungime totală de 16 km, iar pentru această investiţie a fost obţinut şi un certificat de urbanism.

Potrivit analizelor datelor referitoare la cererea de transport, Primăria Braşov a identificat în oraş trei trasee principale, care se pretează la înfiinţarea unor magistrale de transport public.

Traseul 1: Bartolomeu - Astra; Traseul 2: Astra - Bartolomeu; Traseul 3: Centrul Civic – Gară

Primul dintre acestea face legătura între Astra şi Bartolomeu, iar reprezentanţii Primăriei vor să amenajeze astfel de benzi speciale pe străzile Poienelor, Calea Bucureşti, Toamnei, Mihail Kogălniceanu, Iuliu Maniu, Nicolae Iorga, Lungă, Calea Făgăraşului până la capătul de linie de la Stadionul Municipal.

A doua magistrală este practic traseul de retur, respectiv Bartolomeu - Astra, astfel că benzi speciale ar urma să fie amenajate şi pe celălalt sens de mers de pe Calea Făgăraşului şi strada Lungă, dar şi pe Bulevardul Eroilor, Bulevardul 15 Noiembrie – Calea Bucureşti, până la terminalul RATBV „Poienelor”.

Al treilea traseu proiectat cu benzi speciale pentru transportul public este cel dintre Centrul Civic şi Gară şi vizează amenajarea unor astfel de benzi pe ambele sensuri de mers ale Bulevardul Victoriei, acestea urmând să se interconecteze cu celelalte două trasee.

Comentarii

Ultimă oră