Sari la conținut

Asistenţii, infirmierele şi brancardierii de la Spitalul  Judeţean sunt în pragul disperării, din cauza diminuării salariilor cu 25 %. Atmosfera din spital este destul de tensionată, iar oamenii care nu s-au hotărât să părăsească sistemul sunt decişi să iasă din nou în stradă pentru a-şi striga durerea. „Nu mai putem munci şi trăi aşa, este o adevărată bătaie de joc, am ajuns la capătul răbdării şi de mult în pragul sărăciei”, spun o parte din angajaţii unităţii.
600 de lei salariu. Cu doar 600 de lei pe lună, asistentele nu mai ştiu cum să-şi drămuiască banii.  „Foarte greu mă descurc cu banii. Ca oricine, tinzi spre un prag social mai înalt şi atunci ai anumite pretenţii, vrei anumite lucruri pe care nu ai cum să le satisfaci, sunt copii de dus la şcoală, rechizite, nimeni nu se gândeşte la asta”, a mărturisit Camelia Ruşescu,  asistent medical la Judeţean. „Greu fără bani, nu ne ajung banii nici să ne plătim ratele, avem copii la creşă, la şcoală. O fetiţă de 10 ani şi un băiat de 3”, ne-a spus şi infirmiera Mihaela Florescu.
Lacăt pe spital? În mod cert, tuturor le-a trecut cel puţin odată prin minte că mai bine ar fi să plece din sistem. Este şi cazul unor angajate care spun că ar face orice altceva în străinătate doar ca să aibă o viaţă mai uşoară şi o zi de mâine mai sigură, pentru că în condiţiile actuale nu se mai poate. „Bine, la un moment dat o să plecăm, punem lacăt pe uşă aici şi să vedem atunci cine o să vină să lucreze pe salariile astea”,  ne-a spus Camelia Ruşescu, asistent medical.
Încep protestele. Oamenii sunt hotărâţi să iasă în stradă, aşa cum au făcut-o colegii lor din Brăila. Zilele următoare, liderii de sindicat se vor întâlni pentru a pune la punct un calendar de proteste. „Să se facă odată dreptate şi pentru noi, alţii o duc prea bine şi noi muncim şi nu luăm bani”, ne-a spus Mihaela Florescu, infirmieră. În acest moment, în toate pavilioanele Spitalului Clinic Judeţean, lucrează 1.800 de angajaţi.

Comentarii

Ultimă oră