Sari la conținut

În week-end au loc „Zilele Orașului Ghimbav” și „Festivalul Aviatic 2017”

in-weekend-au-loc-zilele-orasului-ghimbav-si-festivalul-aviatic-2017

Potrivit tradiției împământenite în Orașul Pârâului cu Sălcii – Weidenbach – încă din anul 2005, în apropierea celebrării sfinților Petru și Pavel, are loc sărbătoarea urbei.

În acest an evenimentul „Zilele Orașului Ghimbav” va avea loc pe platoul de lângă biserica nouă ce poartă numele sfinților patroni ai orașului, în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017.

Odată cu „Zilele Orașului Ghimbav” va avea loc și „Festivalul Aviatic”, manifestare tradiţională în oraşul care a produs primul elicopter. Localnicii şi turiştii sunt invitați şi anul acesta la un program artistic și la demonstraţii aviatice şi de paraşutism.

Pentru trei zile, orașul Ghimbav devine locul de întâlnire pentru pasionații de aviație, muzică bună și de distracție.

Vineri, 30 iunie 2017, în prima zi, începând cu ora 16,00, programul artistic va fi realizat şi susţinut de o serie întreagă de artişti locali, iar de la orele 20,00 publicul poate asista la câteva recitaluri, ai căror protagonişti vor fi Ina Săvuţiu, Maria Moreli şi cunoscutul Adrian Sărmăşan.

A doua zi, sâmbătă, 1 iulie 2017, de la ora 14,00, deschiderea oficială a manifestării va fi făcută cu muzică de fanfară, după care vor urma mult aşteptatele şi spectaculoasele demonstraţii aviatice şi de paraşutism. De la orele 16,00 va evolua Ansamblul folcloric „Doruleţul Ghimbav”, care va „prefaţa” recitalul de muzică populară al îndrăgitei și iubitei cântărețe Ioana Bozga. Vor mai cânta Liliana Oncioiu, Rodica Stan, Gheorghe Sorea, iar seara de muzică populară va culmina cu un concert susținut de la ora 19,00 de Ionuţ Fulea.

Ziua se va încheia pe ritmurile şi acordurile Trupei COCO şi Formaţiei CARGO, spre încântarea spectatorilor amatori de muzică rock. Va urma şi un foc de artificii.

Duminică, 2 iulie 2017, după muzica de fanfară şi demonstraţiile de aviaţie şi paraşutism va fi o gală de premiere a celor care au participat la concursuri, apoi programul pregătit de Ansamblul folcloric „Piatra Craiului” Zărneşti.

Festivalul Aviatic 2017 de la Ghimbav se va încheia cu recitalurile soliştilor Mugurel Grama, Nelu Mareș, Alexandra Cristoloveanu, Elena Pădure, Mariana Anghel, cu concerte extraordinare Nicole Cherry şi Lidia Buble, un mare foc de artificii şi ca în toate cele trei seri/nopţi, cu discotecă.

Comentarii

Ultimă oră