Sari la conținut

În week-end va avea loc la Lacul Noua - „Braşov XCO” o nouă competiţie ciclistă

in-weekend-va-avea-loc-la-lacul-noua-brasov-xco-o-noua-competitie-ciclista

La finalul săptămânii, pe 1 şi 2 octombrie, va avea loc la Braşov o competiţie ciclistă. „Braşov XCO“ se află la prima ediţie şi se va desfăşura la Lacul Noua, o zonă utilizată de braşoveni ca loc de promenadă şi de petrecere a timpului liber.

Întrecerea va cuprinde trei trasee de concurs, de diferite grade de dificultate.

Sâmbătă, 1 octombrie, va avea loc concursul pentru copii, de la ora 10.00, pe mai multe categorii de vârstă: 5 - 7 ani, 7 - ­9 ani, 10 - ­11 ani şi 12 - ­15 ani.


  De la ora 13.00 vor pedala concurenţii începători.

Duminică, 2 octombrie, de la ora 10.00 vor lua startul amatorii, iar de la ora 13.00 profesioniştii şi concurenţii de la categoria „elite“.

Fiecare câştigător va primi premii în bani (pentru categoriile de profesionişti şi elite) şi în produse de la sponsori (pentru restul categoriilor).

În plus, fiecare participant va avea ocazia să participe la o tombolă unde se vor oferi biciclete, tablete, console XBOX şi alte obiecte.

Concursul are şi un caracter umanitar, urmând ca o parte din taxa de înscriere să fie redirecţionată către susţinerea unor proiecte educaţionale.

Taxa de participare este de 30 de lei pentru copii şi 60 de lei pentru adulţi.

Potrivit organizatorilor, participanţii la concursul MTB XCO NOUA trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

Să se prezinte cu bicicleta în stare bună de funcţionare, CASCĂ DE PROTECŢIE şi un numar de concurs (furnizat de către organizatori). Lipsa acestor articole duce la descalificare.

Concurentii cu varsta sub 18 ani vor fi înscrişi numai cu prezentarea în ziua concursului a acordului scris al părinţilor de a participa la această competiţie.


 Să prezinte până la data concursului o declaraţie pe propria raspundere completată.


 Să fie apţi să parcurgă traseul stabilit de organizatori.


 Să aibă suficientă experienţă pentru a se deplasa în siguranţă pe un traseu prin padure, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă. (Traseul trece pe drumuri forestiere, pe poteci din padure).


 Să dea dovada de fair play.


 Să se protejeze şi să acţioneze în consecinţă pentru a ajunge la finish fără probleme.

Detalii despre competiţie se pot găsi pe site-ul www.brasovxco.ro .

Comentarii

Ultimă oră