Sari la conținut

Încasări de 12 milioane de lei la bugetul local, în ianuarie

incasari-de-12-milioane-de-lei-la-bugetul-local-in-ianuarie

Prima lună din acest an a adus încasări la bugetul local de 12,013 milioane de lei, cu 9.000 de lei mai mult decât anul trecut. Cei mai mulţi bani din principalele categorii de impozit au fost încasaţi de la persoanele fizice, respectiv 2,7 milioane de lei pentru impozitul pe clădire, 362.000 de lei în contul impozitului pe teren şi 1,288 milioane lei în contul impozitului auto.  De la persoanele juridice, suma încasată în contul impozitului pe clădire este de 1,353 milioane lei. Tot de la persoane juridice, plăţile efectuate până la 31 ianuarie pentru impozitul pe teren totalizează 31.000 de lei, iar cele pentru impozitul auto sunt în sumă de 176.000 de lei.

Cea mai mare parte a plăţilor au fost efectuate direct de la ghişee, însă au existat şi 553 de contribuabili care au ales să plătească on-line, de pe portalul Primăriei Braşov, pe www.brasovcity.ro. Suma încasată astfel este de aproape 152.000 de lei. De asemenea, 26 de cotribuabili au ales tot mediul on-line, dar prinm itnermediul platformei www.ghiseul.ro. Totalul sumei celor 26 de plăţi a a fost de puţibn peste 4.000 de lei, reprezentând tot impozite şi taxe locale.

Reamintim că 31 martie este  termenul de plată pentru jumătate din suma datorată de către contribuabili în contul impozitelor pe teren, imobil sau autovehicul. Braşovenii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, îşi pot achita până la acest termen impozitele pentru întregul an, beneficiind în schimb de o bonificaţie de 5%.

Comentarii

Ultimă oră