Sari la conținut
incendiu-la-o-pensiune-din-moieciu-de-sus

O pensiune din Moieciu de Sus a luat foc în această după-amiază, în jurul orei 15.00, iar alte două din vecinătate sunt în pericol, mai ales că bate și vântul. Focul s-a extins și la o locuință.

La incendiu s-au deplasat 4 autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dar și alte 3 autospeciale de la serviciile voluntare din zonă, care încearcă să țină flăcările sub control.

Cinci persoane, vârstnice, au suferit atacuri de panică. Douã persoane din cele cinci au fost transportate la spital,  respectiv proprietarul vilei unde a izbucnit focul, în vârstã de 78 ani, care avea şi probleme cardiace (și care și-a pierdut cunoștința pentru câteva momente) şi o femeie însãrcinatã în 4 luni.

„După ce va fi lichidat incendiul, colegii de la Poliția Moieciu vor face o anchetă pentru a stabilit cauzele producerii incendiului. Deocamdată, nu se știe de la ce a pornit focul”, a precizat Ionuț Marin, purtător de cuvânt al Poliției Brașov.

Conform precizărilor oficialilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Poliției, în pensiune nu se aflau turiști în momentul izbucnirii incendiului.

....................................................................................

Update:

Incendiul de la Moieciu de Sus a fost lichidat în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 4.00, după mai bine de 13 ore în care pompierii s-au luptat cu flăcările. Pensiunea și o vilă învecinată au fost afectate de foc, ambele la nivelul acoperişului şi al mansardei, iar la una dintre clădiri s-au înregistrat pagube şi la parter.

„Flăcările s-au întins pe o suprafaţă totală de 600 de metri pătraţi. A fost o intervenţie dificilă din cauza lispei hidranţilor din zonă şi am fost nevoiţi să alimentăm dintr-un pârâu cu motopompele. De asemenea, s-a lucrat pe timp de noapte, la temperaturi scăzute de minus 5 grade Celsius. Când au ajuns echipajele casa şi pensiunea ardeau cu flăcări mari, violente, din cauza cantităţilor mari de material lemnos, dar s-a reuşit limitarea propagării focului la alte case şi pensiuni care se aflau la mică distanţă”, a explicat cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Comentarii

Ultimă oră