Sari la conținut
incep-lucrarile-la-corpul-b

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de plen de vineri o hotărâre privind reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care prevede eliberarea Corpului B, astfel încât la acesta să poată începe lucrările de reabilitare.

Administraţia judeţeană a primit avizul favorabil de la ministerul de resort privind noua structură.

Astfel, în cel mai scurt timp, vor începe lucrările la Corpul B, după ce vor fi mutate secțiile în pavilioanele Astra și Tractorul. Pe lângă mutarea secţiilor, în perioada lucrărilor, numărul de paturi va fi redus la 840. Valoarea totală a contractului privind reabilitarea Corpului B este de circa 23 de milioane de lei, iar lucrările vor dura 16 luni.

Potrivit proiectului, aripa B va fi consolidată, aducându-se în parametrii de funcţionare normali în caz de cutremur. De asemenea, se vor executa mai multe lucrări ce vizează securitatea la incendii, printre care o scară exterioară de evacuare sau înlocuirea a două lifturi pentru pacienţi. Printre celelalte lucrări, vor fi amenajate vestiare pentru toate categoriile de personal angajat și se vor amenaja grupuri sanitare şi duşuri în fiecare salon.

Comentarii

Ultimă oră