Sari la conținut

Începe „C’Art Fest” la Cristian! 80 de ore de spectacole și evenimente!

incepe-cart-fest-la-cristian-80-de-ore-de-spectacole-si-evenimente

În perioada 9 -16 iulie 2017, la Cristian se desfăşoară a IV-a ediţie a „Cristian Internaţional Art Festival - C’Art Fest”, un eveniment ce însumează 80 de ore de spectacol, reunind 40 de evenimente de teatru, film, muzică, dans, expoziţii şi carte.


     Evenimentele C’Art Fest vor fi găzduite în fiecare zi de locuri încărcate de istorie şi pline de semnificaţii pentru localnici şi nu numai. În fiecare zi vor exista lansări de carte, printre invitaţi numărîndu-se scriitorii Ana Barton, Iulian Tănase, Radu Vancu şi Florin Iaru, cu cele mai noi cărţi ale lor şi workshop-uri de creaţie literară susţinute de Biserica Evanghelică, dar şi proiecţii de film, printre documentarele propuse fiind „7 cuvinte. Povestea unui biruitor“, în regia lui Andrei Negoiţă, filmul de artă „Pangrati“, filmul artistic „Câini“, în regia lui Bogdan Mirică sau filmul de animaţie „Cutia Albă“.

C’Art Fest va aduce în faţa spectatorilor şi nume mari ale culturii româneşti şi internaţionale, care şi în acest an au acceptat invitaţia la Cristian. Vor concerta la cea de a patra ediţie a festivalului Gheorghe Zamfir şi taraful Fraţii Cazanoi, care vor cînta în prima seară a evenimentului, Horia Mihail şi Ciprian Dacu, ce vor susţine un recital de pian şi clarinet pe 12 iulie 2017, Fanfara Ciocîrlia, pe 13 iulie 2017, Corul Madrigal, pe 14 iulie 2017 sau Grogire Leşe şi Zoli Toth Project, care vor închide festivalul cu un recital pe 16 iulie 2017. Tot la C’Art Fest Cristian vom putea vedea spectacolele „Dragostea ţine trei ani“, în regia lui Cris Simion sau „Mă tot duc” cu actorii Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu, dar şi un one-man-show cu Florin Piersic Jr. în „Freak Show“. Va avea reprezentații și Opera Comică pentru Copii.

Florin Coșuleț, directorul artistic al festivalului, spune că fiecare artist prezent la Cristian este un motiv de fericire: „Sunt bucuros de desfășurarea de forțe care va avea loc la Cristian. Anul acesta avem adevărate vedete, adevărați artiști care pot onora acest festival, iar fiecare zi vine cu nume importante. Deschiderea o va face Gheorghe Zamfir, vom avea step, proiecție pe turnul bisericii – și asta nu are ca scop înfrumusețarea spațiului, ci scoaterea în evidență a unor edificii din Cristian, pentru că vrem să punem în valoare și să redescoperim niște spații foarte frumoase arhitectural.”

Vor exista recitaluri de orgă, vioară, pian și clarinet; recitaluri de poezie, proiecții de filme de artă, documentare și de animație, atelier de creație de păpuși și spectacole dedicate în mod special copiilor. Și multe alte evenimente speciale, cu invitați deosebiți, astfel încât organizatorii speră să dubleze numărul de spectatori față de cei din 2016, de la a III-a ediție, când au fost prezenți aproape 10000 de oameni.


         C’Art Fest este un festival dedicat artei şi culturii la care intrarea este liberă şi sunt aşteptaţi să participe atât localnici cât şi turişti.

Evenimentele se vor desfăşura în Piaţeta Centrală din Cristian, la Căminul Cultural, pe Dealul Bisericii, în sala de sport a şcolii gimnaziale, în Biserica Evanghelică Fortificată şi în Biserica Ortodoxă Veche.


    Și în acest an, autoritățile locale suțin evenimentul, alocând fonduri și punând la dispoziție spații potrivite evenimentelor. Eforturilor acestora li se alătură numărul mare de parteneri ai festivalului care au făcut tot posibilul pentru ca actuala ediție să fie un succes. „Ne bucurăm că putem susţine acest eveniment. Îmbucurător este faptul că pe lângă Consiliul Judeţean şi Primăria Cristian, în susţinerea evenimentului s-a implicat şi mediul privat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Mai multe detalii despre C’Art Fest Cristian, puteți găsi pe www.facebook.com/cartfest.ro/ .

Comentarii

Ultimă oră