Sari la conținut

Începe competiția Dracula Digital la Brașov

incepe-competitia-dracula-digital-la-brasov

Filme în avanpremieră națională, filme fantastice sau de artă, competiția Dracula Digital, Întâlnirile Pop Culture, dar și alte evenimente speciale - începând de miercuri, 13 octombrie, la cea de-a 9-a ediție a Dracula Film Festival. Două dintre cele mai importante secțiuni ale festivalului sunt Ziua Filmului Fantastic și Ziua Filmului de Artă.


Ziua Filmului Fantastic îi este dedicată lui Stanley Kubrick, recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi și influenți regizori de film din istoria cinematografică. A regizat o serie de filme foarte apreciate, adesea controversate, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive și perfecționiste. La Dracula Film Festival vor fi proiectate 4 din cele mai renumite filme ale lui Kubrick


Ziua Filmului de Artă îi este dedicată regizorului american David Lynch. Filmele lui Lynch sunt cunoscute pentru elementele lor de suprarealism, secvențele de vis și coșmar


Competiția Dracula Digital este organizată în cadrul evenimentului Dracula Film Festival și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, pasionaţi de film și fotografie. 6 echipe sunt în finala Dracula Digital, la care se adaugă 2 echipe de studenți ai Facultății de Sociologie și Comunicare din Brașov în baza parteneriatul încheiat cu Universitatea Transilvania Brașov.


Etapa finală a competiției Dracula Digital are loc în perioada 13-18 octombrie 2021, pe perioada desfășurării festivalului Dracula Film Festival.

Cele opt echipe vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic. Filmul va fi filmat cu telefonul mobil, va trebui să includă cuvintele cheie alese de juriu și va avea 3 minute. Câștigătorul premiului Dracula Digital va fi desemnat de juriul acestei competiției și va fi anunțat sâmbătă, 16 octombrie în cadrul Galei de decernare a premiilor DFF 2021. Echipa câștigătoare va primi și un premiu în bani de 500 euro. Toate cele opt filme realizate în cadrul competiției Dracula Digital vor fi disponibile pe site-ul www.draculadigital.ro


Seria Întâlnirilor Pop Culture continuă cu un eveniment dedicat industriei de cinema. "Perspective feminine asupra industriei cinematografice" este tema evenimentului ce va avea loc în cadrul Dracula Film Festival, duminică, 17 octombrie, de la ora 19.00 la Cinema Astra din Brașov.


Festivalul internațional de filme fantastice de la Brașov, Dracula Film Festival, se deschide oficial miercuri, 13 octombrie, cu avanpremiera națională Halloween: Noaptea Crimelor.

Comentarii

Ultimă oră