Sari la conținut

Începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare și a pachetelor cu produse de igienă pentru cazurile sociale

incepe-distribuirea-pachetelor-cu-produse-alimentare-si-a-pachetelor-cu-produse-de-igiena-pentru-cazurile-sociale-

Primăria municipiului Brașov, prin Direcția de Asistență Socială, va începe de luni, 30 august 2021, distribuirea de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate și a pachetelor cu produse de igienă, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.


Pachetele se ridică personal, de către persoanele îndreptățite, de la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23, între orele 09.00-15.00, pe baza actului de identitate, după verificarea persoanei în lista de beneficiari şi a semnării de primire pentru pachetul cu produse alimentare și pachetul cu produse de igienă.


Persoanele care se prezintă să ridice produsele alimentare și produse de igienă vor respecta măsurile instituite pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) și se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spațiul de distribuire a produselor.

Se vor distribui un număr de 493 pachete cu produse alimentare și același număr de de pachete cu produse de igienă.


Conform O.U.G. nr. 84/2020, beneficiarii pachetelor distribuite în cadrul POAD sunt:


- beneficiarii de venit minim garantat (numai titularii);
- familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;
- persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață (respectiv victime ale calamităților, persoane dependente definite conform OUG 84/2020 și persoane aflate în alte situații asemănătoare, stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale).


Potrivit OUG nr. 84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării.


Pentru detalii suplimentare, cei interesați pot apela DAS Brașov, la numărul de telefon 0368.469.995.

Comentarii

Ultimă oră