Sari la conținut

Începe Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2019!

incepe-festivalul-international-cerbul-de-aur-2019

Începe Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2019!

Programul primei seri:

Ediţia 2019 a Festivalului Cerbul de Aur, care are loc în perioada 22 – 25 august 2019, în Braşov, va debuta în scurt timp și va aduce numeroși artiști pe scena din Piața Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Programul primei seri de festival: joi, 22 august 2019 (ora 21.00):


  Concurs internațional de interpretare


  Prezintă: Eda Marcus şi Elvin Dandel

În deschidere: Zoli Toth Project


 - Concurenţii interpretează melodii româneşti, acompaniaţi de Big Bandul Radio România şi Orchestra Operei Brașov şi din repertoriul  internaţional


  - „Muzica ne uneşte”: moment special cu Laura Bretan, Ester Peony, Olivier Kaye


- Recital: Ştefan Bănică Jr.

Fiecare seară de spectacol după concursul de interpretare va începe la ora 20:30. Show-urile vor dura câte 180 de minute cu câte 2 sau 3 pauze publicitare. În cadrul concursului de interpretare sunt așteptați 12 concurenți . Aceștia vor fi acompaniați de orchestră și jurizați de un comitet internațional format din 5 membri.
.....................................................................................................................

Fondatorul trupei Sistem, Zoli Toth, anunță un show electrizant pe scena Cerbului de Aur, alături de copiii din Programul Cantus Mundi

Pe 22 și 23 august 2019 cei peste 10.000 de spectatori din Piața Sfatului din Brașov vor asista la un show electrizant susținut de artistul Zoli TOTH și ansambluri ale Programului Național Cantus Mundi. Muzicianul va deschide cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur alături de peste 80 de copii din Cantus Mundi, animând publicul cu un spectacol inedit, plin de energie și poveste.


    Unul dintre cei mai versatili artiști români, care abordează o paletă largă de stiluri, de la clasic la rock, pop sau fusion, Zoli TOTH va urca pe scena renumitului festival din Brașov pentru a cincea oară și va pregăti, ca de fiecare dată, un show modern și eclectic ce va fi amplificat de scenografia realizată alături de Dan Manoliu, regizorul artistic al festivalului.

Pentru prima oară Zoli urcă pe scena Cerbului alături de tinerii săi discipoli formați în cadrul colaborării cu Programul Național Cantus Mundi, cel mai amplu proiect de integrare socială prin muzică din România.

Fondatorul trupei SISTEM, deținătorul uneia dintre cele mai bune poziționări a României la Eurovision în 2005 și creatorul Zoli TOTH Project în 2014, muzicianul a intrat din 2018 în familia Cantus Mundi, devenind unul dintre cei mai îndrăgiți formatori ai programului național. Printre proiectele dezvoltate alături de Cantus Mundi a prins formă și ansamblul de percuție intitulat Young Beats, care astă seară va urca pe scena Cerbului de Aur alături de profesorul și coordonatorul lor, Zoli Toth.

Vinerea, pe 23 august 2019, Zoli i-a invitat alături de el pe scena Festivalului Internațional Cerbul de Aur pe 60 dintre tinerii coriști care în acest moment fac parte din Cantus Mundi, care vor fi coordonați de Teodora Jaworski, solistă a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și trainer Cantus Mundi. O parte dintre acești copii și-au făcut deja debutul internațional în 2018, în Portugalia, concertând alături de Corul Madrigal în cadrul Festivalului Internațional de Muzică din Vila Nova de Gaia.

Ambele momente muzicale alături de acești copii vor aduce în premieră în fața publicului compoziții proprii ale artistului, create special pentru Festivalul Internațional Cerbul de Aur, îmbinând un sound fresh și modern cu un mesaj extrem de actual: pentru a ne bucura în continuare de lucrurile frumoase pe care ni le oferă natura trebuie să învățăm să le protejăm. De altfel, artistul este binecunoscut pentru faptul că susține de mai bine de un deceniu o activitate intensă de protejarea a mediului, prin implicarea constantă în campanii de responsabilitate socială și ecologice.


   Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

„Cantus Mundi București este prezent în toate evenimentele importante ale României. Dacă în această săptămână vom deschide, alături de Zoli TOTH, legendarul Festival Cerbul de Aur, pe tot parcursul lunii septembrie, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, programul de integrare socială prin muzică va organiza în capitală evenimentele „Orașul cântă”. Acestea sunt dovezi ale faptului că întreaga societate înțelege din ce în ce mai bine cât de importantă este muzica corală în viața copilului, un semnal pozitiv pentru viitorul dezvoltării tinerei generații”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.


       Laura Bretan, Ester Peony și Oliver Kaye, moment unic la Brașov, în prima seară a „Cerbului de Aur“

Laura Bretan şi Ester Peony, vor urca împreună poe aceeași scenă, într-un moment special creat pentru „Cerbul de Aur“. Alături de ele se va afla Olivier Kaye, unul dintre laureaţii ediţiei 2018. Momentul artistic va avea loc în prima seară de festival, pe 22 august, atunci când evenimentul va fi deschis de brașoveanul Zoli Toth.


   Dacă pentru cele două artiste este prima prezenţă la Festivalul din Piaţa Sfatului, pentru Olivier este a doua oară când urcă pe scena de la Braşov, după ce anul trecut a câştigat premiul I şi premiul publicului la concursul de interpretare.

„Sunt foarte încântat să fiu din nou pe scena Cerbului. Este o mare şansă să fiu pentru a doua oară aici. În acest an, va fi o experienţă nouă, voi descoperi noi concurenţi. Sunt foarte fericit să cânt cu şi pentru publicul din Braşov şi pentru telespectatori”, a spus Olivier Kaye.

Drumurile muzicale ale celor trei tineri artişti s-au mai intersectat și în alte evenimente, dar este prima lor colaborare, concretizată într-un show inedit pe scena Cerbului de Aur.

„Voi apărea la Cerbul de Aur în show-uri inedite şi cu un repertoriu surprinzător. E o onoare să cânt la Cerbul de Aur, atât în prima, cât şi în ultima zi. Voi fi fericită să împărtăşesc bucuria muzicii cu spectatorii din Piaţa Sfatului şi cu telespectatorii din faţa televizoarelor, prin intermediul Televiziunii Română”, a mărturisit Laura Bretan.

„Programele speciale la care voi participa presupun colaborarea cu artişti ca Esther şi Olivier Kaye (în prima seară) sau Paula Seling, Gheorghe Zamfir, Vali Boghean Band şi orchestra condusă de Nicolae Botgros (în ultima seara). Repertoriul prezentat rămâne să fie o surpriză!”, a mai explicat tânăra cântăreaţă.

„Îmi amintesc faptul că mă uitam la Cerbul de Aur, atunci când eram mică şi mereu îmi imaginam cum ar fi să cânt şi eu pe o scenă atât de mare, unde au cântat cei mai mari artişti din România. Timpul a trecut, iar acum mă bucur enorm că am reuşit, prin multă muncă şi perseverenţă, să ajung la Cerb! Abia aştept să cânt alături de cea mai mare Orchestră din România şi să cunosc acel sentiment unic. Ne vedem la Braşov!”, este mesajul lui Ester Peony.


    În show-ul de pe scena Cerbului de Aur 2019, Ester Peony va interpreta piesa „De-ai fi tu salcie la mal“, pregătită special pentru a onora muzica românească, iar Laura şi Olivier vor cânta câte o melodie din repertoriul propriu. Apoi, vocile lor se vor uni şi vor răsuna pentru prima dată împreună, alături de Big Band-ul Radio şi Orchestra Operei din Braşov, sub conducerea dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor.


  Prima seară a Festivalului Cerbul de Aur va fi deschisă de Zoli Toth, alături de ansamblul de percuție Cantus Mundi, pentru ca, după încheierea secţiunii de concurs, să intre pe scenă Ştefan Bănică Jr, care anunţă un recital plin de energie.

Pe 22 august 2019, Ştefan Bănică Jr. intenționează să ridice publicul în picioare, aşa cum o face la fiecare concert al său.


  Cu 16 discuri de autor, peste 30 de videoclipuri, piese devenite hituri clasice şi mii de concerte sold out în toată ţara, Ştefan Bănică jr. revine pe scena de la Braşov, într-un recital electrizant.

„Mă bucur că se continuă tradiţia Festivalului Cerbul de Aur. Mă leagă multe amintiri frumoase de Festivalul de la Braşov, fie că am avut recitaluri sau am văzut şi am ascultat artişti internaţionali la care nici nu visam, mai ales la începutul anilor ’90”, a declarat celebrul artist. „Anul acesta am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a susţine un recital. O să cânt alături de «Rock’n roll band» şi grupul vocal «The 50's» şi sper să fie un concert de care să se bucure toate generaţiile prezente la spectacol, dar şi telespectatorii. Aşadar, s-o facem lată, încă o dată!”, încheie Ştefan.

   Despre Ştefan Bănică Jr:

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, clasa prof. Ion Cojar (1985-1989), actor, cântăreţ, compozitor, textier şi orchestrator, Ştefan Bănică jr. a lansat nu mai puţin de 16 albume de autor, peste 30 de videoclipuri, a jucat în zeci spectacole de teatru şi numeroase filme, a fost gazda şi moderatorul unor celebre show-uri TV, jurat şi mentor la la „X Factor”, a susţinut mii de concerte cu sute de mii de spectatori – concertele sale de Crăciun, de exemplu, au devenit o tradiţie.

Iubitorii teatrului l-au putut vedea în „D’ale carnavalului”, de I.L. Caragiale, „Bună seara, d-le Wilde!”, de Oscar Wilde, „Visul unei nopţi de vară”, „Poveste de iarnă”, „Hamlet”, „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, „Cui i-e frică de Virginia Woolf”, de Edward Albee etc.

„Eroii nu au vârstă”, „Liceenii”, „Extemporal la dirigenţie”, „Liceenii rock’n roll”, „Triunghiul morţii” sunt doar câteva dintre filmele în care Ştefan Bănică jr. a avut roluri memorabile.

De-a lungul carierei, a lansat zeci de hituri precum: „Te iubesc ca un bleg”, „Rodica”, „Mi-e dor de ochii tăi”, „Găseşte-mi loc în inima”, „Te iubesc, femeie, „Ăsta-s eu”, „Încă o zi”, „Doar o dată-i Crăciunul, „S-o facem lată”, „Dansează baba”, „Ce e dragostea”, „Să zbor” etc.

A fost distins cu numeroase premii atât pentru cariera de actor şi om de televiziune, cât şi pentru cea de muzician.

Cerbul de aur are loc în acest an, în perioada 22 – 25 august 2019. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Comentarii

Ultimă oră