Sari la conținut
incepe-festivalul-organ-nights-din-26-iunie

Din 26 iunie până la finele lunii septembrie revin concertele festivalului Organ Nights cu muzică din cinci secole, cântată pe instrumente muzicale renumite, într-o ambianță de excepție: Biserica Neagră din Brașov.

Prin acest festival s-a reușit chiar și în anul 2020 continuarea îndrăgitei tradiții a sezonului estival de orgă, neîntreruptă încă din 1953.

După un an în aer liber, festivalul revine în interiorul Bisericii Negre, păstrând farmecul unui festival de seară de vară, obținut anul trecut: va avea loc o dată pe săptămână, în zilele de sâmbătă, de la ora 18.00, cu o durată prelungită de 60 de minute, timp în care publicul va beneficia de sunetele orgilor și acustica deosebită a monumentului.

Anul acesta, protagoniști vor fi artiști invitați din SUA, Franța și România, iar programul celor nu mai puțin de 14 concerte va fi unul atractiv și variat, cu lucrări ale unor compozitori celebri.

O noutate a acestui sezon o constituie completarea muzicii de orgă cu instrumente solistice precum clarinetul sau alămurile, proiecția live pe un ecran interior, transmisia online și micile incursiuni istorice despre orgile din România - suficiente motive pentru a trezi interesul iubitorilor de muzică, istorie și patrimoniu.

Costul unui bilet este de 20 lei, cei cu varste până în 18 ani beneficiaza de gratuitate.

Comentarii

Ultimă oră