Sari la conținut
incepe-festivalului-istoric-de-la-ghimbav

Timp de trei zile, (4 - 6 august 2017) la Ghimbav se va desfăşura tradiţionalul Festival Istoric, ocazie cu care localnicii şi turiştii care vor fi prezenţi vor putea asista la concerte, spectacole în aer liber, dar şi la ateliere de creaţie şi meşteşuguri. Cei prezenți se vor putea bucura de toate ingrediente specifice unui asemenea eveniment tematic.

Festivalul, aflat la cea de-a VI-a ediție, pune în valoare istoria așezării Ghimbav din cele mai vechi timpuri.

„În primul week-end al lunii august, pe străzile micului oraș și în ambientul Cetății medievale din Ghimbav, cavaleri și domnițe coboară din trecut pe scena Festivalului Istoric făcând paradă pe străzile orașului. Timp de trei zile, vor avea loc spectacole artistice, reconstituiri de lupte în fața Cetății, expoziții de arme, obiecte și corturi din acea epocă, ateliere de antrenament, scene istorice nocturne, într-un decor ambiental și cu muzică adecvată” aflam de la Centrul Național de Promovare și Informare Turistică Ghimbav.

Evenimentul va fi deschis oficial cu o paradă a trăsurilor și cailor. Tot atunci vor defila și ansamblurile folclorice şi participanți în straie medievale. Va urma un concert de fanfară.

Festivalul Istoric va continua în Cetatea Ghimbavului, cu o tabără medievală unde vizitatorii se vor putea bucura de ateliere meșteșugărești de campanie, expoziții și demonstrații cu arme și echipament militar specific perioadei medievale.

În cadrul festivalului vor fi organizate programe interactive cu copiii, pe teme istorice, precum şi concursuri tematice și dansuri medievale.

Nu vor lipsi din program recitalurile muzicale, pe scenă urmând să urce, drept capete de afiș, Lidia Bubble şi Nicole Cherry.

Festivalul Istoric Ghimbav 2017 se va încheia cu un foc de artificii.

Comentarii

Ultimă oră