Sari la conținut

Începe Festivalului Național de Teatru pentru Liceeni „Amprente”

incepe-festivalului-national-de-teatru-pentru-liceeni-amprente

Liceeni din întreaga ţară se întrec la Festivalul de teatru „Amprente“, ajuns la ediția a V-a. Evenimentul este organizat de Trupa de teatru „Amprente“ a Colegiului de Ştiinţe „Grigore Antipa“ din Braşov.


   În perioada 23 - 26 martie 2017 talentate trupe de teatru din București, Roman, Brașov, Botoșani, Piatra Neamț, Buzău și Bacău vor participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Liceeni „Amprente”, ce se va desfășura la Brașov.

Festivalul este destinat tuturor liceenilor din toată țara care au aptitudini artistice. Durata desfăşurării pieselor de teatru este de maximum 40 minute. Fiecare trupă trebuie să fie însoţită pe toată durata festivalului de coordonatorul ei sau de un părinte sau profesor.

Pe lângă plăcerea de a participa și de a fi aplaudați la scenă deschisă de către toți cei care au venit să vadă piesele de teatru și de către elevii care au susținut deja reprezentațiile, trupele de teatru de liceeni se pot alege și cu premii.


  Premiile festivalului sunt: Trofeul Fstivalului, Premiul pentru interpretare feminină/masculină în rol principal / în rol secundar, Premiul I, II, III pentru spectacol, Premii speciale, Premiul 5 Amprente.


   Spectacolele vor fi susţinute la Sala Patria, Brașov, în perioada 23 - 26 martie 2017. Festivalul este susţinut 100% de Centrul Cultural Reduta.

Festivalul va debuta joi, 23 martie 2017:

Ora 17:00 Deschiderea oficială (Bastionul Țesatorilor), Intalnire traineri, workshop comun
  Ora 19:00 Spectacol de gală „APROAPE” de John Cariani - Teatrul Tineretului Piatra Neamț
  Preț bilet: 15 lei (bilet redus: 10 lei)
  Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta


  Iată câteva motive pentru care ar trebui să veniți la Festivalul Național de Teatru pentru Liceeni „Amprente” desfățurat la Brașov :

- Să vedeți și să ascultați povești interesante care prind viată datorită liceenilior-actori din întreaga țară
  - Să vă convingeți că adolescenții știu să trăiască frumos cu ajutorul teatrului
  - Să întâlniți oameni de la care se pot învăța multe
  - Să vă întâlniți cu vechi prieteni sau să vă faceți prieteni noi

„Amprente“ este unul dintre cele trei festivaluri de teatru pentru elevi organizate anual la Centrul Cultural „Reduta“. Acest eveniment s-a născut din dorinţa şi ambiţia trupei „Amprente“. Odată cu astfel de concursuri, nivelul teatrului pentru liceeni a crescut foarte mult în ultimii ani, dovadă şi numărul tot mai mare al evenimentelor de gen din toată ţara.

Comentarii

Ultimă oră