Sari la conținut
incepe-liga-nationala-de-baschet-feminin

Noua ediție a Ligii Naționale de Baschet feminin începe miercuri, 4 octombrie. Olimpia CSU Brașov debutează în noul sezon în deplasare, de la ora 18.30, la Universitatea Goldiș ICIM Arad.

Noua ediție a Ligii Naționale de Baschet feminin aduce câteva schimbări. Cea mai importantă este obligația de a folosi o jucătoare sub 22 de ani în primului sfert. Astfel, jucătoarele născute în 1996 sau mai mici vor avea ocazia să joace minute în toate partidele din campionat, indiferent de fază. Această regulă se adaugă celei cu românca pe teren pe toată durata partidei.

S-a introdus limita de 3 jucătoare non-europene, iar o altă noutate o reprezintă faptul că între sezonul regulat și play-off sunt programate turnee pe grupe valorice.

10 formații feminine iau startul în ediția 2017-2018 a Ligii Naționale, deși inițial s-au înscris 12.

Patru dintre meciurile primei etape sunt programate miercuri, 4 octombrie:

CSBT Alexandria – CS Universitatea Alba Iulia, ora 18

FCC ICIM CSB Arad – Olimpia CSU Brașov, ora 18.30

CS Phoenix Galați – UPM BC Sirius Târgu Mureș, ora 19

CS SCM Timișoara – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, ora 20

Sezonul regulat include 18 etape, care se încheie pe 3 februarie. Apoi, între 10 și 18 martie sunt programate două turnee pe grupe valorice, iar play-off-ul începe în 23 martie.

Potrivit totalbaschet.ro, în noiembrie, între etapele 5 și 6, va fi o pauză de aproape 3 săptămâni. Atunci este fereastra de calificări pentru naționalele de senioare care luptă pentru un loc la EuroBasket Women 2019.

Ultima etapă din tur este programată pe 9 decembrie, iar returul începe o săptămână mai târziu, ultima etapă a sezonului regulat fiind în 3 februarie.

Urmează a doua fereastră pentru meciurile naționalei și Final 8-ul Cupei. În primul week-end din martie s-a lăsat loc pentru Final 4-ul Ligii Europei Centrale. În acea competiție participă 5 echipe românești. Între 10 și 18 martie sunt programate turneele pe grupe valorice (1-5 și 6-10).

Play-off-ul începe în 23 martie. Se joacă după formatul clasic, locul 1 cu locul 8, locul 2 cu locul 7, 3 cu 6 și 4 cu 5. Pe 6 aprilie încep meciurile din turul doi de play-off. În primele două tururi se joacă pe sistemul 2 din 3, iar în ultimul act câștigă cel mai bun din 5 partide. Primele două dueluri din finală sunt programate pe 20 și 21 aprilie.

Campioana se va decide cel mai târziu pe 30 aprilie când este programat un eventual joc decisiv.

Comentarii

Ultimă oră