Sari la conținut

„Transylvanian International Piano Competition” - concurs de pian la Brașov

transylvanian-international-piano-competition-concurs-de-pian-la-brasov

Prima ediție a concursului „Transylvanian International Piano Competition”, primul concurs internațional de pian din Brașov după mai bine de 25 de ani, se va desfăşura între 12 – 16 iulie 2017, la Sala Patria. Vor participa 60 de concurenți cu vârste cuprinse între 7 – 28 de ani (grupaţi în patru categorii), din 16 țări – elevi și studenți ale unora dintre cele mai bune școli și universități de muzică din lume.


  „Fii tu însuți” este motto-ul acestui concurs!

Prin noul concept, se dorește promovarea unora dintre cei mai buni și originali pianiști aleși din rândul concurenților urmărindu-se ca aceștia să fie conectați la circuitul internațional al muzicienilor, managerilor, designerilor și al altor artiști care îi vor putea ajuta pe parcursul carierei lor.

Muzicienii sunt încurajați să lase deoparte emoțiile, stresul și inhibițiile și să fie liberi și cu mintea deschisă în comunicarea cu ceilalți și în interpretările lor muzicale, pentru că nu se caută doar o tehnică pianistică perfectă, dar seacă, ci creativitate și profesionalism în rândul concurenților, concurenții fiind încurajați să-și dea glas ideilor artistice și simțirii lor.

Echipa care a stat la baza acestui eveniment este formată dintr-o varietate de muzicieni renumiți la nivel internațional, artiști plastici, oameni de afaceri, manageri, sunetiști, fotografi, designeri, toți iubitori de muzică și care au creat „Transylvanian International Piano Competition” pentru a-i promova pe tinerii pianiști printr-un concurs în cadrul căruia etica, corectitudinea și gradul de măiestrie sunt valorile principale.

Succesul la nivel internațional al evenimentului este reprezentat de numărul mare de concurenți înscriși, precum și de numeroșii parteneri interesați să susțină și să promoveze acest eveniment.


  Organizatorii îi invită pe brașoveni și pe turițti să participe gratuit la toate audițiile și concertele susținute în cadrul concursului care vor avea loc între 12 – 16 iulie 2017 la Sala Patria din Brașov.

Pe lângă un juriu international de mare clasă, sunt pregătite o mulțime de surprize pentru publicul larg, precum recitaluri de pian la 2, 4 și 6 mâini.­­­

Din juriul „Transylvanian International Piano Competition” fac parte Stefan Arnold (Universitatea de Muzică și Arte Dramatice din Viena & Universitatea Hanns Eiler din Berlin), Pavel Eliashevich (Universitatea Herzen - Facultatea de Muzică, St. Petersburg), Corina Ibănescu (Universitatea Transilvania, Facultatea de Muzica din Brașov), Paola Sorrentino (Director artistic al concursului international de muzică "Pietro Argento", Italia) şi Ioan - Dragos Dimitriu (Manager/director artistic al concursului).

Programul evenimentelor:

13 iulie 2017, ora 19:30 – Recital de pian la 4 mâini și două piane, oferit de Corina Ibănescu și Ioan-Dragoș Dimitriu, cu o piesă în audiție absolută dedicată celor doi pianiști de către compozitorul brașovean Petre-Marcel Vârlan

15 iulie 2017 , ora 19:30 – Recital oferit de Valentin Mureșan (pian) și Duo Dzomba-Dimitriu (Marko Dzomba – saxofon și Ioan-Dragoș Dimitriu – pian)

16 iulie 2017, ora 20 – Gala Laureaților – eveniment în cadrul căruia câștigătorii categoriei D ”Young Artists” vor interpreta piese alese de juriu și li se vor înmâna premiile alături de sponsori.

Audițiile din cadrul concursului se vor desfășura după programul următor :

13 iulie 2017 între orele 9:30 – 13 – categoria A, elevi între 7 – 11 ani,

între orele 14:30 – 18:30, categoria B, elevi între 12 – 15 ani

14 iulie 2017 între orele 10 – 13 și 15 – 18 – audițiile categoriei C, elevi între 16 – 18 ani

La ora 19 – gala laureaților categoriilor A, B și C

15 iulie 2017  între orele 9 – 13 și 14 – 18 – audițiile categoriei D ”Young Artists” – Etapa I

16 iulie 2017 între orele 9 – 19 – audițiile categoriei D ”Young Artists” – Etapa a II-a

În data de 16 iulie 2017, etapa a II-a a categoriei D ”Young Artists” și gala vor fi transmise live pe internet pe www.tipnoc.com.

„Transylvanian International Piano Competition” își propune să creeze un nou centru de excelență muzicală la Brașov, dar și să implementeze un concept inovativ pentru concursurile de pian, susținându-i pe câștigători într-un mod activ și după terminarea evenimentului.

Concursul are și o componentă educațională: prin prezentarea unor tineri artiști valoroși pe scena Sălii Patria, se dorește apropierea generației tinere (dar nu numai) de acest gen de muzică, dar și promovarea Brașovului și a României pe plan cultural internațional, precum și încurajarea schimbului de experiență între artiștii români și cei internaționali.

Accesul publicului la reprezentații este liber.

Pentru mai multe informații accesați pagina de facebook a evenimentului : www.facebook.com/tipnoc, sau pagina web : www.tipnoc.com.

Comentarii

Ultimă oră