Sari la conținut
incepe-raliul-brasovului

Sezonul autohton de raliuri debutează la acest sfârșit de săptămână la Braşov. Ediţia 46 a Raliului Braşovului se va desfăşura în zilele de 31 martie şi 1 aprilie 2017, cu probele de asfalt consacrate din oraş şi împrejurimi. În paralel se va desfăşura şi competiţia piloţilor începători şi cea a vehiculelor istorice.


  După o lungă pauză competiţională, fanii sporturilor cu motor vor avea posibilitatea să îi vadă din nou „în acțiune” pe cei mai buni piloţi de raliuri ai ţării, în cadrul celui mai longeviv raliu din istoria României. Raliul Braşovului va avea loc în zilele de 31 martie şi 1 aprilie, cu probele de asfalt consacrate, care vor avea loc în oraş şi împrejurimile acestuia. Totodată, după debutul de succes din 2016, „Campionatul Naţional de Rally 2” îşi va disputa şi în acest an prima etapă la Braşov.

Întrecerea, care a venit în completarea raliurilor, are rolul de rampă de lansare a tinerelor talente dar este şi locul unde pot concura cei care nu au bugete suficiente pentru un sezon întreg de raliuri.

Noutatea din 2017 este dată de o a treia competiţie care se va desfăşura în paralel cu „Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop” şi cel de „Rally 2”.

„Tess Rally” va reprezenta prima etapă a noului campionat de raliuri pentru vehicule istorice, în cadrul căruia sunt aşteptate cele mai frumoase maşini clasice de competiţie.

Raliul braşovean va reuni 7 probe speciale care însumează 100 km (5 probe / 61,7 km pentru cei înscrişi în Rally 2).

Concurenţii se vor încălzi în cadrul shakedownului programat în prima parte a zilei de vineri (31 martie), la Râşnov. Prima zi de concurs va mai include două probe, urcarea de la Râşnov în Poiana Braşov şi Superspeciala din centrul oraşului, „Braşov Rally Show”.

Principala zi a întrecerii va fi însă sâmbăta (1 aprilie). Dimineaţa zilei programează coborârea din Poiana Braşov în Râşnov şi urcarea în Predeal pe traseul „Pârâul Rece”. După o trecere prin parcul de service, echipajele se vor implica în cel mai important test, proba dublă Babarunca/Cheia, cu o lungime cumulată de peste 50 km.

Învingătorii Tess Rally Braşov 2017 vor fi desemnaţi după ultima specială, coborârea din Poiana Braşov pe „Drumul Poienii”. Această probă va avea statutul de power stage şi va fi urmată imediat de premierea ce va avea loc în Livada Poştei.

Şi în acest an, parcul de service va fi amplasat la Coresi Shopping Resort.

Program Tess Rally Braşov:

Vineri 31.03.2017


  09:00 - Shakedown Râşnov
  18:53 - PS1 Râşnov
  19:34 - PS2 Braşov Rally Show

Sâmbătă 01.04.2017


  08:48 - PS3 Poiana Braşov – Râşnov
  09:13 - PS4 Râşnov - Pârâul Rece
  11:26 - PS5 Babarunca

14:02 - PS6 Cheia
  16:45 - PS7 Poiana Braşov - Power Stage

Comentarii

Ultimă oră