Sari la conținut

Începe „Vânătoarea de Comori Arhitecturale din Brașov”

incepe-vanatoarea-de-comori-arhitecturale-din-brasov

Vânătoarea de comori arhitecturale este un joc de echipă prin care braşovenii sunt invitaţi să devină turişti în oraşul lor, să se familiarizeze cu arhitectura şi să înveţe într-un mod distractiv să-şi privească altfel oraşul.

Acest eveniment propune redescoperirea arhitecturii şi a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a-ţi înţelege mai bine oraşul, istoria, cultura.

În cei şapte ani de organizare, la vânătoare au luat parte şi câteva mii de persoane din Bucureşti, dar şi din Câmpulung Muscel, Constanţa, Sinaia sau Mediaş.

„Noi am observat că lucrurile se schimbă un pic după ce îţi iei 2-3 prieteni şi vii într-o sâmbătă la o Vânătoare arhitecturală. Primeşti o hartă, câteva foi cu indicii, nişte fişe ajutătoare (căci jocul e un fel de introducere în arhitectură) şi ai timp 2-3 ore să te plimbi printr-un cartier bine delimitat şi să observi, găseşti, fotografiezi cât mai multe indicii. Nu e chiar uşor, căci fiecare echipă trebuie să se organizeze bine, să-şi împartă responsabilităţile (şi indiciile), dar faptul că avem echipe care au fost la 4-5 ediţii şi ne povestesc cum au început să se uite pe sus, la balcoane, bovindouri şi mascaroni şi să le povestească prietenilor din mers ce sunt alea, e un semn că facem ceva bine”, a explicat Ioana Pătrăşcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.


    La Braşov, prima vânătoare va avea loc pe 1 iulie 2018, iar detalii despre înscriere se pot găsi pe www.vanatoarea-arhitecturala.ro.

 „Vânătoarea de comori arhitecturale te provoacă să îți recunoști orașul prin lupa unor elemente ce se ascund prin case, ferestre, uși, grădini și cartiere mai mult sau mai puțin familiare într-o #varăcuarhitectură”.

Comentarii

Ultimă oră