Sari la conținut

Indienii de la Tata au vrut să facă o fabrică Jaguar la Brașov

indienii-de-la-tata-au-vrut-sa-faca-o-fabrica-jaguar-la-brasov

Grupul britanic Jaguar Land Rover, deţinut de indienii de la Tata, a testat piața românească în vederea construirii unei fabrici, având discuții în acest sens și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Brașov, mai ales că indienii sunt prezenți la Brașov prin preluarea în urmă cu ceva timp a americanilor de la Cambric, care au un centru de dezvoltare în orașul nostru. Investiția, cifrată la sute de milioane de euro și care urma să creeze 8.000 de locuri de muncă, a fost mutată în Slovacia, potrivit presei din această țară, scrie bizbrasov.ro.

Grupul britanic a înregistrat anul trecut o creştere puternică a vânzărilor de maşini, avans susţinut în special de modelele Range Rover, ale căror preţuri depăşesc pragul de 100.000 de euro. Spre comparaţie, în 2014 mărcile Jaguar şi Land Rover au punctat un avans de 6% la peste 136.000 de maşini, pe o piaţă europeană care a crescut cu 5,4% anul trecut.

Slovacia este una dintre ţările cu cea mai mare producţie de automobile din Europa, cu aproape un milion de maşini asamblate anul trecut, cele mai multe de către Grupul Volkswagen urmat de Kia Motors şi PSA Peugeot-Citroën. Mai mult, în timp ce în România preţul mediu al maşinilor asamblate aici nu depăşeşte 15.000 de euro, slovacii produc maşini de zeci sau chiar sute de mii de euro, de la VW Touareg la Porsche Cayenne (parţial asamblat), şi vor produce (tot parţial) şi viitorul SUV Bentley Bentayga, al cărui preţ va sări de 200.000 de euro.

Comentarii

Ultimă oră