Sari la conținut

Inditex, primul chiriaş al mall-ului de pe platforma Tractorul

inditex-primul-chirias-al-mallului-de-pe-platforma-tractorul

Immochan, divizia imobiliară a grupului de retail francez Auchan, a semnat contracte de închiriere cu grupul spaniol Inditex pentru şase magazine în proiectul Coresi Braşov, care este în proces de dezvoltare pe fosta platformă industrială Tractorul, scrie Capital.ro. Retailerul spaniol va ocupa 6.000 mp cu magazinele Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius şi Oysho.  Zara va prezenta noul concept de magazin pe o suprafaţă de 2.800 mp.
Grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, a anunţat că va investi 60 mil. euro în dezvoltarea primei etape a proiectului Coresi. Suma este redusă la jumătate faţă de planurile pe care le aveau foştii proprietari. În această fază vor fi utilizate doar 24 de hectare din cele 100 ha achiziţionate la începutul anului trecut de la fondul de investiţii Centtera Capital Partners. Prima etapă a proiectului se va întinde pe o suprafaţă de circa 55.000 mp şi va cuprinde un hipermarket Auchan, cu o suprafaţă de vânzare de 13.300 mp, o galerie comercială de 25.000 mp închiriabili, 3.000 de locuri de parcare şi un parc de retail ce va găzdui un operator de bricolaj, un restaurant drive-in, operatorul de întreţineri şi reparaţii auto Norauto, o benzinărie şi un retailer de mobilă. Această fază este similară cu proiectul gândit de echipa Centtera, care deţinea fosta fabrică braşoveană prin intermediul firmei Flavus Investiţii. Acţionarii fondului, care au cumpărat fabrica la licitaţie în 2007 pentru 77 mil. euro, au decis să se retragă din proiect chiar dacă aveau 75% din mall preînchiriat, iar împrumutul bancar era asigurat.
• Ce va mai cuprinde proiectul-gigant
Întregul proiect Coresi va fi împărţit în cinci etape a căror dezvoltare va necesita circa zece ani. Etapa a doua va cuprinde tot o zonă comercială, întinsă pe 15 hectare, ce va acomoda un operator specializat în amenajarea locuinţei şi unul de îmbrăcăminte. Ulterior acestei etape se va demara construcţia a circa 3.000 de locuinţe pe 26 ha, jumătate din câte erau programate în vechiul proiect.  Urmează o zonă de birouri întinsă pe 11 ha şi un parc industrial pe alte 11 ha, în care se speră aducerea unor producători, însă dacă nu va exista interes pe această zonă se va opta pentru spaţii logistice. Immochan administrează la nivel local nouă centre comerciale, după preluarea galeriilor Real, şi are două proiecte în dezvoltare: Coresi Braşov şi Drumul Taberei, pe fosta platformă Tricodava din Bucureşti.

Comentarii

Ultimă oră