Ingrediente:
200 g făină albă
110 g unt, tăiat cubuleţe
un vârf de sare
20 g zahăr alb
2 linguri apă rece
200 g dulceaţă de căpşuni (sau orice altă dulceaţă, cu condiţia să fie roşie)
zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare:
Încingeţi cuptorul la 200°C.
Într-un castron se amestecă untul, sarea şi zahărul. Se adaugă făina, amestecând energic, până când începe să capete un aspect fărâmicios. Folosiţi degetele pentru a vă mişca mai repede, astfel încât untul să nu înceapă să se topească.
Adăugaţi apa şi amestecaţi uşor, până când devine un aluat uşor moale. Se pune într-un castron, se acoperă cu folie şi se dă la rece, aprox. 30 de minute.
Când este gata, aluatul se scoate din frigider şi se întinde foaie (aprox. 2-3 mm grosime). Se decupează inimioare, folosind o formă pentru prăjituri. Pe fiecare inimă, în centru, se pune o linguriţă rasă de dulceaţă, se umezesc marginile cu apă şi se adaugă altă inimioară deasupra, având grijă să se potrivească marginile. Presaţi uşor, până se lipesc, evitând zona de mijloc.
Inimioarele umplute cu dulceaţă se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 1-2 cm una de alta, şi se dau la cuptor, 10-12 minute, până când devin aurii. Se servesc calde, stropite cu zahăr pudră.
Sursa bucataria.realitatea.net