Sari la conținut

Înotătorii Coronei aduc 6 medalii de la Campionatul Național de Înot

inotatorii-coronei-aduc-6-medalii-de-la-campionatul-national-de-inot

Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori s-a desfășurat între 23 și 26 martie la Bacău, iar Corona Brașov a fost prezentă cu un lot de 12 sportivi, însoțiți de antrenorii Alina Hristov, Remus Dragomir și Gabriela Micle.


Ei au reușit să aducă șase medalii de la acest Campionat Național, dar și cupa competiției pentru cel mai bun punctaj la senioare!


Alexandra Dobrin, cea mai valoroasă înotătoare a Coronei, a obținut două medalii de aur, în probele de 200m mixt și 400m mixt. Timpul foarte bun în proba de 400m mixt i-a adus și locul 1 la senioare (pentru cel mai bun punctaj FINA).


Alte două medalii de bronz au fost adjudecate de seniorul Coronei, Bogdan Ștefănescu, în probele de 400m craul și 800m craul.


Salba de medalii a fost completată de reușitele juniorului Alex Cucu în probele de 50m bras (argint) și 100m bras (bronz).


„Am avut parte de o competiție puternică, cu o participare extrem de numeroasă! Îi felicit pe sportivii Coronei pentru rezultatele obținute și mă bucur că am avut un start bun în acest an competițional”, declară Alina Hristov, antrenor coordonator al secției de natație CSM Corona Brașov.


Sportivii clubului nostru au avut clasări bune și majoritatea au reușit să își depășească recordurile personale. Cele mai bune rezultate au fost obținute de:


SENIORI (F/ M)


Alexandra Maticiuc
Locul 4 - 50 bras
Locul 5 - 100 bras


Alexandra Dobrin
Locul 1 - 200m mixt
Locul 1 - 400m mixt
Cel mai bun punctaj la senioare feminin!
Alexandra este pregătită de o echipă multidisciplinară, formată din antrenorul Remus Dragomir și prof. univ. dr. Silviu Cioroiu, antrenor maestru și medic.


Elena Botezatu
Locul 5 – 100m spate
Locul 6 – 50m spate
Bogdan Ștefănescu
Locul 3 – 400m craul
Locul 3 – 800m craul


JUNIORI


Alex Cucu
Locul 2 – 50m bras
Locul 5 – 400m mixt
Locul 3 – 100m bras
Locul 8 – 200m mixt


Rareș Moian Dușa
Locul 7 – 50m fluture
Locul 7 – 200m spate
Locul 5 – 100m spate
Locul 8 – 200m liber
Locul 5 – 200m fluture
Locul 8 – 100m fluture


La Campionatul Național au concurat și s-au luptat pentru un rezultat cât mai bun și colegii lor de club: Ema Achim, Michael Cucu, Andraș Barabas, Julia Ostafe, Raluca Vâlciu și Andrei Simionescu.


Înotătorii Coronei Brașov au fost însoțiți de coordonatorul secției de natație, Alina Hristov și de antrenorii Remus Dragomir și Gabriela Micle.

Ultimă oră