Sari la conținut

Inscrieri la Semimaratonul care va avea loc la Braşov!

inscrieri-la-semimaratonul-care-va-avea-loc-la-brasov

!În data de 6 Aprilie 2013, în Piaţa Unirii din Braşov, asteptăm cât mai mulţi sportivi profesionişti şi amatori, din ţară şi din străinătate să ne bucurăm împreună de mişcarea în aer liber la cursa de 21 sau la cea de 10 kilometri de alergare. Vă învităm cu mic cu mare la ediţia a doua a Semimaratonului Brasov! Detalii, înscrieri şi multe alte informaţii utile pe site-ul evenimentului www.semimaraton.ro .


Despre traseul de semimaraton:

Traseul de 21 km porneşte din inima Scheiului, Piaţa Unirii. După circa 2.5 km de asfalt se trece pe drum forestier până la Pietrele lui Solomon (km3). Înaintând mai departe, ajungem la primul punct de revitalizare (km 4), aflat chiar înainte de despărţirea celor două trasee. De aici traseul continuă pe drumul forestier în serpentine, într-o urcare de dificultate medie, în jur de 5.5 km până la cariera din Poiana Braşov (km 8.5) unde se atinge punctul cel mai înalt al traseului. Aici se va afla al doilea punct de revitalizare care va servi drept checkpoint. De aici traseul coboară pe poteca marcată cu triunghi albastru până la punctul de răscruce numit „La Băncuţă" (km 11). Părăsind acest punct, traseul continuă pe aceeaşi potecă, marcată în continuare cu bandă albastră, trecând prin Poiana Stehil (km 12) şi ajungând în Şaua Tâmpei (km 14). De aici se coboară pe drum forestier până la bariera din Răcădău (km15.3) unde se va afla al treilea punct de revitalizare, de unde urmează o porţiune de plat până la „Treptele lui Gabony” (km16.8) şi CP2, urmată de ocolirea Tâmpei pe curba de nivel trecând pe la „Băncuţa de Piatră” şi ulterior prin spatele grădinilor, până în cartierul Schei, în punctul numit „La Troiţă”(km 19.2). Traseul se încheie apoi pe străduţele cu iz medieval din Schei, ce duc înapoi către Piaţa Unirii.

Despre traseul de cros:

Traseul de 10 km porneşte împreună cu traseul de Semimaraton din Piaţa Unirii, urmărind drumul comun prin Schei urmând să se despartă la prima intersecţie după Pietrele lui Solomon (km 3.1) şi punctul de revitalizare aflat la km4 (comun pentru ambele categorii) cotind la stânga şi urmărind drumul forestier până la capătul acestuia (km 5). De la capătul drumului forestier, urmează o potecă abruptă de circa 1.5 km care, în urcare, ne scoate în poiana Ograda (km6.5), cel mai înalt punct al traseului care va servi drept checkpoint, de unde se continua pe curba de nivel într-o uşoară coborâre până la (km7.5) după care traseul coboară la „Fântâna Dreptăţii” (km8.5) trecând pe lângă „Turnul de Apă”, urmând să se unească cu traseul de semimaraton la „Troiţă”. Traseul se încheie apoi pe străduţele cu iz medieval din Schei, ce duc înapoi către Piaţa Unirii.

Înscrierile se pot face online până pe 3 aprilie pe www.semimaraton.ro sau în dimineaţa concursului între orele 8 - 10:30.

Comentarii

Ultimă oră